Stolojan: Va fi aprobat un mandat de negociere cu FMI, care va fi cunoscut la timpul potrivit

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că România va avea un mandat de negociere cu FMI, care "va fi aprobat" şi care va fi făcut public "la timpul potrivit".

25 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Va fi aprobat un mandat de negociere cu FMI, care va fi cunoscut la timpul potrivit

Stolojan: Va fi aprobat un mandat de negociere cu FMI, care va fi cunoscut la timpul potrivit (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Theodor Stolojan a fost întrebat de ziarişti dacă la întâlnirea coaliţiei s-a discutat despre mandatarea ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, de a negocia cu FMI reducerea cotei unice la 10% şi creşterea TVA la 25%.

"România va avea un mandat de negociere şi va fi aprobat acest mandat. Ce va conţine vi se va spune la timpul potrivit", a răspuns Stolojan.

El a făcut aceste precizări înainte de şedinţa BPN al PDL.

Cotidianul "Evenimentul Zilei" scrie, luni, că membrii coaliţiei urmau să discute, în şedinţa din această dimineaţă, despre mandatarea ministrului Finanţelor de începere a negocierilor cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru reducerea cotei unice începând de la 1 ianuarie 2011. Conform unor surse citate de "Evenimentul Zilei", ar fi vizate reducerea cotei unice atât pe venituri, cât şi pe profit, la 10%, concomitent cu majorarea TVA la 25%, în paralel cu noi impozite sau creşterea altor taxe.

Pe de altă parte, Camerele de comerţ judeţene propun Guvernului reducerea cotei unice de impozitare, renunţarea la TVA de 24% şi contractarea de noi împrumuturi externe, pentru stimularea reluării creşterii economice.

Setul de măsuri anticriză cuprinde, de asemenea, scutirea de plata impozitului pe profit a firmelor nou înfiinţate (pe perioade de şase luni pentru activităţile de comerţ, de un an pentru activităţile de servicii şi de doi ani pentru producţia industrială şi construcţii), scutirea de plata impozitului pe profitul reinvestit pe o perioadă de 2-3 ani şi eliminarea de urgenţă a impozitului minim obligatoriu.

În plus, camerele de comerţ cer plata imediată a datoriilor statului la firme private şi compensarea restanţelor instituţiilor publice şi societăţilor de stat către firmele private cu datoriile pe care aceste firme le au la bugetele de stat, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici