Strănepoata lui Hruşciov, despre invazia Rusiei în Ucraina: Suntem mai aproape de război nuclear decât am fost în timpul crizei rachetelor din Cuba. Ucraina este „într-o oarecare măsură un pion”

Rusia şi Occidentul sunt mai aproape de un război nuclear decât în timpul crizei rachetelor din Cuba, a declarat strănepoata lui Nikita Hruşciov, potrivit Sky News.

20178 afișări
Imaginea articolului Strănepoata lui Hruşciov, despre invazia Rusiei în Ucraina: Suntem mai aproape de război nuclear decât am fost în timpul crizei rachetelor din Cuba. Ucraina este „într-o oarecare măsură un pion”

FOTO Nina Hruşciov

Nina Hruşciova, academiciană al cărei străbunic a fost lider al Uniunii Sovietice în timpul crizei din 1962, a avertizat că războiul din Ucraina este mai periculos deoarece niciuna dintre părţi nu pare pregătită să „dea înapoi".

„Ceea ce a salvat cu adevărat lumea la acea vreme a fost faptul că atât Hruşciov, cât şi Kennedy, indiferent ce credeau despre ideologia celuilalt şi nu erau de acord cu ea, şi nu au vrut să cedeze şi să clipească primii, totuşi, atunci când a apărut ameninţarea unui potenţial conflict de orice fel, au dat imediat înapoi. Suntem mai aproape de mai multe probleme, nucleare, decât în orice alt mod, pentru că nu văd astăzi nicio parte, în special partea rusă, dând înapoi, şi asta este ceea ce mă sperie cel mai mult", a spus Nina Hruşciova pentru BBC.

Hruşciova a mai spus că este „clar" că actualul conflict este un război prin intermediari între Occident şi Rusia, în care Ucraina este „într-o oarecare măsură un pion".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici