„2030 începe acum”. Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, lansată oficial

Departamentul Guvernului pentru Dezvoltare Durabilă a lansat Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030. Documentul cuprinde o serie de recomandări care vor asigura implementarea Agendei 2030 în România.

631 afișări
Imaginea articolului „2030 începe acum”. Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, lansată oficial

„2030 începe acum”. Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, lansată oficial

„Am încercat, prin această  Strategie, să conturăm cadrul care să asigure României un viitor durabil.  Timp de un an de zile am lucrat în echipă şi am organizat o consultare publică extinsă pentru a realiza un document cât mai aproape de nevoile societăţii româneşti”, a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbély.

Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 este împărţită pe trei capitole. Primul capitol cuprinde o introducere în domeniul dezvoltării durabile, cât şi rolul acesteia în contextul european şi internaţional. În al doilea capitol sunt prezentate cele
17 obiective pentru dezvoltare durabilă, adaptate la specificul naţional, cu ţinte clare pentru 2030. De asemenea, în ultimul capitol este propus cadrul instituţional care să faciliteze implementarea Strategiei.

„Dezvoltarea durabilă poate fi asigurată doar prin implicarea tuturor cetăţenilor. Pe lângă determinare, avem nevoie şi de un cadru instituţional solid. De aceea, prin Strategie propunem înfiinţarea:
Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă, condus de primul-ministru; nuclee pentru dezvoltare durabilă, în fiecare instituţie relevantă; Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, format din specialişti; Coaliţiei pentru dezvoltare durabilă formată din reprezentanţii societăţii civile”, a completat László Borbély.

La eveniment au participat, printre alţii, fostul ministru al Dezvoltării din Slovenia, Alenka Smerkolj, viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, parlamentari, miniştri şi ambasadori, dar şi reprezentanţi din sfera academică, cercetare, mediul privat şi societatea civilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici