Strategia PDL la referendum: Cum plănuiesc democrat-liberalii să ţină alegătorii departe de urne - AUDIO

Sub pretextul unui sondaj realizat de conducerea partidului, "Gândul" a aflat ce tactică vor aplica primarii PDL pentru votul de dumincă, 29 iulie. Din 11 primari democrat-liberali contactati, 6 au raportat la "centru" că sunt pregătiţi să tină votanţii simpatizanţi ai PDL departe de urne.

684 afișări
Imaginea articolului Strategia PDL la referendum: Cum plănuiesc democrat-liberalii să ţină alegătorii departe de urne - AUDIO

Strategia PDL la referendum: Cum plănuiesc democrat-liberalii să ţină alegătorii departe de urne (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Un primar din Iaşi a relatat că, pentru a ţine oamenii ocupaţi, a organizat partide de pescuit şi jocuri sportive. Un alt primar, din Constanţa, a relatat că le-a spus în faţă alegătorilor să nu se prezinte pentru că el nu va vota şi este ferm convins că cetăţenii îi vor urma sfatul.

Alţi primari au spus că au folosit metode mai puţin directe de a demobiliza alegătorii, adică în discuţii doar au sugerat că o idee bună ar fi să nu se prezinte la vot. În Cluj şi Sibiu, primarii contactaţi erau însă bulversaţi pentru că nu au primit încă ordin de la conducerea partidului şi întrebau presupusul reprezentant PDL ce să facă.

Pentru a primi răspunsuri cât mai sincere din partea primarilor PDL, am apelat la un sondaj incognito. Am sunat 11 filiale PDL din ţară în numele organizaţiei centrale pentru a verifica modul în care gestionează votul de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. Acesta a fost textul standard: "Sunt Marian Popescu, raportor la organizaţia centrală a partidului. V-am sunat pentru a face o inspecţie prin sondaj a modului în care s-au pregatit filialele locale pentru votul de duminică. Vă rog să ne spuneţi cum veţi proceda pentru ca alegătorii să nu se prezinte la vot în număr mare".

Adamclisi din judeţul Constanţa: Boicotăm prin neprezentare

Burcea Anton-Tudorel, primarul comunei Adamclisi (2150 locuitori) din judeţul Constanţa, spune ferm că va boicota pe linie de partid votul. "În ceea ce ne priveşte, noi o să boicotăm prin neprezentare. Alegătorii vor face ce voi face şi eu. Marea majoritate nu doresc să iasă la vot pentru că nu sunt de acord cu chestia asta. Aici a fost o luptă grea pentru că sunt susţinători ai PNL şi PSD care nu ştiu cum să reacţioneze. În rest, pe oameni i-am convins. Oricum am avut alegeri acu' o lună, mai avem şi acu', vă daţi seama că nu mai are nimeni chef", susţine primarul Burcea. Reprezentantul PDL este de părere că prezenţa la vot nu va depăşi 40%. "Din ce am văzut, oamenii de aici ar vrea ca domnul Băsescu să îşi ducă la final mandatul. În plus nu am văzut la ei nicio dorinţă prea mare de a vota", mai explică edilul Burcea.

 

Citeşte mai multe despre cum plănuiesc democrat-liberalii să ţină alegătorii departe de urne pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici