Stroe (PNL): Ponta să ofere soluţii la cardurile de sănătate, transformă o criză în răfuială politică

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe i-a cerut, vineri, premierului Victor Ponta să ofere urgent soluţii şi răspunsuri în scandalul cardurilor de sănătate, precizând că problemele din sistem sunt în responsabilitatea sa, iar acesta transformă o criză naţională într-o răfuială politică.

224 afișări
Imaginea articolului Stroe (PNL): Ponta să ofere soluţii la cardurile de sănătate, transformă o criză în răfuială politică

Stroe (PNL): Ponta să ofere soluţii la cardurile de sănătate, transformă o criză în răfuială politică (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

”Partidul Naţional Liberal solicită Guvernului condus de Victor Ponta să ofere urgent răspunsuri şi soluţii în scandalul cardurilor de sănătate. Problemele apărute în sistem sunt în totalitate în responsabilitatea sa, sunt o problemă reală, pe care o resimt toţi cetăţenii, şi nu poate fi ascunsă prin vorbe goale şi politicianism”, precizează Ionuţ Stroe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, ”inventarea de vinovaţi de serviciu sau ţapi ispăşitori pentru proasta administrare a treburilor publice a devenit o obişnuinţă păguboasă din partea actualului Guvern”.

”Deoarece este o criză gravă care afectează nu doar numeroase persoane, ci chiar pe cele mai vulnerabile şi aflate în dificultate, este timpul ca premierul şi echipa lui să se aşeze urgent la masă pentru a rezolva blocajul din sistemul de sănătate. Orice alte jocuri politice înseamnă timp pierdut şi pun în pericol viaţa pacienţilor. Este regretabil că PSD, partidul care conduce Guvernul şi majoritatea din Parlament, a ales să transforme o criză naţională într-o răfuială politică”, menţionează Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stroe mai arată că ”PSD a optat, aşa cum s-a întâmplat şi recent în campania electorală, în locul unor discuţii serioase şi concrete, pentru o revărsare de ură şi de limbaj politic înveninat”.

”În loc să ofere soluţii, PSD urmăreşte o vendetă politică, utilizând atacuri la persoană sub limita civilizaţiei dialogului, urmărind să fugă de responsabilitatea pe care o are pentru sănătatea românilor. Premierul României, Victor Ponta, fost candidat la preşedinţie şi liderul acestui partid, ar trebui să facă un exerciţiu de memorie pentru a-şi aminti că exact acest tip de comportament şi limbaj politic, folosit de dumnealui şi echipa sa împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a generat poate cel mai mare val de nemulţumire din ultimii ani”, consideră reprezentantul PNL.

Stroe îi recomandă lui Victor Ponta, ca premier ce guvernează această criză, să îşi tragă la răspundere subordonaţii din propria curte şi să vină cu o soluţie, înainte să caute scandal în altă parte.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Guvernul a pregătit prost implementareea programului privind cardul de sănătate, el menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este "un scandal public".

Reprezentanţii PSD au reacţionat imediat la declaraţiile preşedintelui Iohannis printr-un comunicat trimis de purtătorul de cuvânt al partidului, Gabriela Podașcă, în care aceasta afirmă că vrea să creadă că iritarea preşedintelui nu este "rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani din sănătate"

"Am văzut astăzi declaraţiile preşedintelui pe diverse teme. PSD a participat la toate consultările convocate de preşedinte. Guvernul a respectat relaţia instituţională cu acesta, la fel şi Parlamentul. Noi suntem preocupaţi ca linia corectă de până acum să fie menţinută. Sunt foarte multe lucruri importante de făcut pentru România şi nu ne preocupă disputele. Vreau să cred că iritarea de astăzi a preşedintelui Iohannis nu este rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani ca urmare a introducerii cardului de Sănătate. Aşa cum vreau să cred că respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului", afirmă reprezentantul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici