SUA oferă 60 de vehicule blindate pentru protecţia militarilor români dislocaţi în Afganistan

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat, miercuri, că SUA oferă un număr de 60 de vehicule blindate rezistente la mine şi protejate contra ambuscadelor (Mine Resistant Ambush Protected - MRAP) pentru forţele terestre româneşti dislocate în Afganistan.

35 afișări
Imaginea articolului SUA oferă 60 de vehicule blindate pentru protecţia militarilor români dislocaţi în Afganistan

SUA oferă 60 de vehicule blindate pentru protecţia militarilor români dislocaţi în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto)

Primul lot, format din 40 de vehicule, soseşte în prezent în Afganistan urmând ca celelalte 20 de autovehicule să fie aduse în toamnă în această ţară. Forţele româneşti vor putea utiliza aceste vehicule atâta timp cât se vor afla dislocate în Afganistan, potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti.

"Una dintre piorităţile noastre este protejarea tuturor aliaţilor noştri. România a fost unul dintre cei mai fermi aliaţi ai noştri iar forţele terestre ale României au luptat alături de noi în provincia Zabul şi în alte zone din Afganistan", a decclarat Mark Gitenstein.

El a mai spus că vehiculele blindate vor fi utile militarilor români pentru a evita atacurile cu dispozitive improvizate amplasate pe drum, atunci când ies în patrulă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici