Subcomisia pentru Mitrea şi Năstase a decis să nu dea declaraţii până la finalizarea lucrărilor

Preşedintele subcomisiei privind dosarele lui Mitrea şi Năstase, Sergiu Andon, a declarat, marţi, că raportorii au convenit că să nu se dea niciun fel de declaraţie, nici măcar privind procedura convenită pentru misiunea pe care o au, până la sfârşitul lucrărilor subcomisiei.

13 afișări
Imaginea articolului Subcomisia pentru Mitrea şi Năstase a decis să nu dea declaraţii până la finalizarea lucrărilor

Preşedintele subcomisiei privind dosarele lui Mitrea şi Năstase, Sergiu Andon (Imagine: Mediafax Foto)

"Am convenit în subcomisie ca, până la sfârşitul lucărilor ei să nu se facă niciun fel de declaraţie", a susţinut Sergiu Andon.

La finalul lucrărilor subcomisiei, Sergiu Andon a refuzat să facă declaraţii pe tema activităţii subcomisiei şi a procedurii de urmat, menţionând însă că raportorii încearcă să completeze prevederile legale privind procedura "cu cutume".

Întrebat pe baza cărei legi a fost constituită această subcomisie, conservatorul a menţionat că decizia a fost luată pe baza deciziei Curţii Constituţionale care a învestit Parlamentul, fiecare Cameră respectiv, cu asemenea atribuţii şi pe baza prevederilor constituţionale şi a celor din Legea răspunderii ministeriale.

"Încercăm să completăm prevederile Legii răspunderii ministeriale şi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor cu cutume, este tot ce comentez despre regulile subcomisiei", a afirmat Andon.

În ceea ce priveşte limitarea accesului deputaţilor la dosarele lui Mitrea şi Năstase, Andon a spus că nu se va merge foarte departe cu neîncrederea în deputaţi, menţionând că se porneşte de la premisa că dacă au fost aleşi fiecare cu zeci de mii de voturi şi au o răspundere şi faţă de electorat şi faţă de circumscripţiile lor, mai ales în preajma votului uninominal, nu vor exista solicitări abuzive.

"Cererea motivată înseamnă un minim de garanţie că vine să îl vadă cu un rost şi ştie ce să vadă, nemotivat înseamnă că vine şi doreşte cineva să se fotografieze sau să fotografieze dosarul, asemenea cereri nu vor fi acceptate. Nu vom fi rigizi şi formalişti cu colegii noştri", a spus Andon.

El a anunţat că dosarele nu vor fi fotocopiate, refuzând să declare dacă raportorii au început cercetarea.

În plus, Sergiu Andon a evitat să răspundă la o întrebare referitoare la posibilitatea de a preîntâmpina relatarea faptelor din dosare către Miron Mitrea sau Adrian Năstase sau avocaţii lor, adăugând că membrii subcomisiei procedează "bine".

Juristul a mai spus că, în opinia sa, raportorii şi Comisia juridică se vor încadra în termenul de două săptămâni propus de el conducerii Camerei pentru elaborarea unui raport care să propună avizarea favorabilă sau nefavorabilă a începerii urmăririi penale în cazul celor doi foşti miniştri deputaţi social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici