Subprefectul de Alba a demisionat din funcţie

Subprefectul de Alba Clement Negruţ unul dintre ultimii înalţi funcţionari publici promovaţi de PD rămaşi în funcţie, şi-a anunţat, marţi, demisia, spunând că se dorea schimbarea sa din funcţie pe criterii politice.

18 afișări
Imaginea articolului Subprefectul de Alba a demisionat din funcţie

Subprefectul de Alba a demisionat din funcţie

Clement Negruţ a spus că Institutul Naţional de Administraţie nu i-a acceptat proiectul profesional, ceea ce ar fi însemnat demiterea sa din funcţie în perioada imediat următoare.

"Era evident că se dorea schimbarea mea din funcţie, aş pleca de la faptul că, din toţi prefecţii şi subprefecţii din ţară numiţi de PD în perioada 2004-2005, am mai rămas în funcţii eu şi încă doi colegi. Suntem, cum se spune, pe făraş, în ceea ce priveşte eliminarea tuturor celor care au fost numiţi de PD", a spus Negruţ.

Subprefectul de Alba a spus că va contesta decizia INA prin care i-a fost respins proiectul şi se gândeşte chiar să acţioneze în judecată Institutul, pentru că nu i-au fost comunicate motivele respingerii.

Negruţ a precizat că a încercat să contacteze Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi să ceară lămuriri privind respingerea proiectului său, însă nu i s-a dat niciun răspuns, iar decizia de respingere i-a fost trimisă prin mail, fără nicio explicaţie.

"Mandatul meu mi se încheie aici, pentru că nu pot accepta să mi se calce în picioare demnitatea. Cred că mi-am făcut treaba aşa cum spune legea, drept pentru care nu sunt legat de scaun şi nu ţin de această funcţie în condiţiile în care cei care sunt puşi să respecte legea şi să ne respecte şi pe noi ca înalţi funcţionari publici, nu o fac aşa cum se cuvine", a spus Clement Negruţ.

El a afirmat că va reveni în politică şi se gândeşte ca, în toamnă, să candideze la alegerile parlamentare într-un colegiu uninominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici