Sulfina Barbu: Aştept reacţia preşedintelui. Am avut discuţii cu premierul aseară şi azi dimineaţă

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, pentru MEDIAFAX, că aşteaptă din partea preşedintelui Traian Băsescu o reacţie la nominalizarea sa pentru funcţia de ministru al Muncii, precizând că a avut, joi seară şi vineri dimineaţă, discuţii pe această temă cu premierul Emil Boc.

337 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Aştept reacţia preşedintelui. Am avut discuţii cu premierul aseară şi azi dimineaţă

Sulfina Barbu: Aştept reacţia preşedintelui. Am avut discuţii cu premierul aseară şi azi dimineaţă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, pentru MEDIAFAX, că aşteaptă din partea preşedintelui Traian Băsescu o reacţie la nominalizarea sa pentru funcţia de ministru al Muncii, precizând că a avut, joi seară şi vineri dimineaţă, discuţii pe această temă cu premierul Emil Boc.

"Am avut o consultare cu domnul Emil Boc pentru această nominalizare, care nu este nouă. Ea s-a concretizat aseară şi în dimineaţa aceasta. Aşteptăm din partea domnului preşedinte reacţia, dacă acceptă nominalizarea şi după aceea discutăm despre priorităţile ministerului", a precizat Sulfina Barbu.

Premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post.

"În temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a înaintat preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale", a anunţat, vineri, Guvernul.

Alineatul invocat prevede că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Înaintea numirii, în iunie, a lui Sebastian Lăzăroiu la Ministerul Muncii, numele Sulfinei Barbu a fost vehiculat pentru preluarea portofoliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici