Sulfina Barbu: Discuţiile privind concediul pentru creşterea copilului rămân deschise

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marţi, că discuţiile privind concediul pentru creşterea copilului "rămân deschise", ea arătând că nu există un act normativ privind decizia premierului Emil Boc pe această temă şi că se va discuta în coaliţie despre nemulţumirile ridicate de UDMR.

13 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Discuţiile privind concediul pentru creşterea copilului rămân deschise

Sulfina Barbu: Discuţiile privind concediul pentru creşterea copilului rămân deschise (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ea a precizat că este adevărat că în coaliţie se stabilise ca durata de acordare a indemnizaţiei să fie de doi ani şi că UDMR are dreptate atunci când susţine acest lucru.

"Este foarte adevărat că aceasta a fost discuţia în colaliţie, dar vrem să vedem pe ce şi-a fundamentat Guvernul această decizie. Nu am discutat cu colegii din UDMR, dar probabil că este vorba de Ordonanţa de Urgenţă, separată de buget, având în vedere că bugetul pe 2011 nu este afectat pe acest capitol. Concediul pentru îngrijirea copilului rămâne nemodificat, pentru anul 2011 şi mă bucur că a găsit Guvernul resurse pentru a nu modifica în 2011 acest buget şi trebuie să vedem care este fundamentul, expunerea de motive, pentru Ordonanţa de Urgenţă de modificare", a spus Sulfina Barbu.

Deputatul PDL a precizat că nemulţumirile UDMR privind reducerea duratei de acrodare a indemnizaţiei pentru mame de la doi ani la un singur an vor fi discutate în coaliţie.

"Dacă sunt nemulţumiţi, vom discuta în coaliţie ce facem cu această Ordonanţă de Urgenţă, care e separată de buget. Nu am văzut un act normativ legat de decizia anunţată de premier, vom discuta în coaliţie pe acest act normativ care trebuie să vină. Discuţiile rămân deschise", a spus Sulfina Barbu.

Perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului va fi redusă, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fără să fie afectată valoarea indemnizaţiei, modificări care nu vor fi aplicate şi beneficiarilor actuali, a anunţat, luni seară, premierul Emil Boc.

Limita minimă a indemnizaţiei va rămâne astfel, în ambele cazuri, la 600 lei, iar limita maximă la 3.400 lei.

Viitoarele mame vor putea sta şi în al doilea an în concediu de creştere a copilului, dar fără plată, şi vor beneficia de o primă lunară de 500 lei dacă se întorc la muncă oricând în perioada celui de-al doilea an în care pot opta pentru acest concediu neplătit.

Mamele aflate deja în concediu vor beneficia de actuala indemnizaţie, aflată în plată, pentru perioada de doi ani.

Modificările au fost decise, luni, de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici