Sulfina Barbu îl acuză pe Piedone că ar fi sărăcit bugetul Sectorului 4 cu aproape 20 milioane de lei

Sulfina Barbu, l-a acuzat, luni, pe actualul primar, Cristian Popescu Piedone, că a sărăcit bugetul sectorului 4 cu aproape 20 milioane de lei în mandatul său, susţinând că s-ar fi efectuat plăţi pentru lucrări care nu se regăsesc în teren.

249 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu îl acuză pe Piedone că ar fi sărăcit bugetul Sectorului 4 cu aproape 20 milioane de lei

Cristian Popescu Piedone (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ea a invocat, ca argument pentru acuzaţiile sale, rapoarte ale Curţii de Conturi efectuate în perioada 2010-2012.

Sulfina Barbu a spus că primarul Sectorului 4 a avut peste 100 de milioane de euro la dispoziţie în 4 ani de mandat pentru lucrări de investiţii, iar acesta ar fi adus prejudicii bugetului local.

Ea a menţionat un control realizat de Curtea de Conturi în 2010 din care ar reieşi că în anul 2009 Piedone a cheltuit 8 milioane de lei pentru echipamente de joacă, ce erau trecute în evidenţa contabilă, dar nu se ştie unde erau amplasate.

Candidatul USL a adăugat că, potrivit raportului Curţii, acesta ar fi plătit circa 2 milioane de lei pentru reparaţii la şcoli fără să existe documente care să ateste efectuarea în realitate a reparaţiilor, precum şi aproximativ 70.000 de lei pentru servicii de salubrizare neefectuate "pentru că acele 16 străzi care figurau ca fiind salubrizate erau, de fapt, în reabilitare".

Ea a invocat, de asemenea, un control realizat de Curtea de Conturi în 2011 din care ar reieşi că în anul 2010 primarul Sectorului 4 ar fi cheltuit circa 8 milioane de lei la capitolul construcţii-active fixe pentru care nu au fost regăsite locaţiile pe teren, ar fi efectuat plăţi nelegale pentru servicii de salubrizare de circa 141.000 de lei pentru măturarea unor străzi de pământ.

Citând un raport al Curţii de Conturi din aprilie 2012, deputatul PDL a mai spus că, în 2011, edilul Sectorului 4 ar fi plătit ilegal 291.000 pentru salubrizare pentru străzi care erau în lucrări de reparaţii, suportând de la buget şi costul pentru spălatul unor străzi şi în zilele în care a plouat.

"Avem astfel explicaţia de ce Sectorul 4 este cel mai sărac sector din tot Bucureştiul", a spus Sulfina Barbu, adăugând că acest sector este unul subdezvoltat.

"Sunt convinsă că, dacă suntem vigilenţi şi dacă verificăm cum se cheltuie banul public, cetăţenii Bucureştiului vor beneficia de lucrări de dezvoltare reale şi nu de lucrări care se regăsesc doar pe hârtie şi nu se regăsesc în teren", a conchis Sulfina Barbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici