Sulfina Barbu: Nu am discutat despre remaniere. Vom lua o decizie legată de performanţa miniştrilor

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea parlamentarilor PDL cu şeful statului nu s-a discutat despre remanierea Guvernului, dar că "partidul va lua o decizie legată de performanţele miniştrilor" după asumarea răspunderii.

24 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Nu am discutat despre remaniere. Vom lua o decizie legată de performanţa miniştrilor

Sulfina Barbu: Nu am discutat despre remaniere. Vom lua o decizie legată de performanţa miniştrilor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu s-a discutat despre remaniere, partidul aşteaptă din partea primului-ministru şi a miniştrilor aceste măsuri necesare, iar, după aceste măsuri, partidul va lua o decizie legată de performaneţele miniştrilor", a spus Sulfina Barbu.

La întâlnirea cu parlamentarii PDL, şeful statului a cerut explicaţii privind poziţia unor parlamentari PDL care au anunţat susţinerea moţiunii, arătând că acele declaraţii l-au nedumerit.

"Preşedintele a vrut să vadă punctul de vedere al partidului, a văzut câteva declaraţii care l-au nedumerit şi a vrut să ştie dacă este poziţia întregului grup parlamnetar", a spus Barbu.

Potrivit deputatului PDL, toţi parlamentarii prezenţi la întâlnire au avut puncte de vedere de susţinere a măsurilor guvernului. Sulfina Barbu a precizat că deputatul Daniel Oajdea, unul dintre cei care criticau măsurile Guvernului, a spus clar că nu va votat niciodată moţiunea PSD, dar doreşte ca Guvernul să fie mai ferm în reducerea cheltuielilor bugetare.

Şeful statului a vrut să ştie dacă partidul are un plan alternativ faţă de cel al Guvernului, arătând că bani mai mulţi nu sunt şi nici veniturile din acest an nu vor fi suficiente pentru a acoperi salariile şi pensiile.

Barbu a mai spus că preşedintele Băsescu a precizat că, dacă acordul cu şeful statului nu ar funcţiona, atunci costurile pentru împrumuturile internaţionale ar fi mult mai mari, dând exemplu, Spania şi Portugalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici