Sulfina Barbu: Nu cunosc motivele revocării lui Lăzăroiu, din respect pentru premier nu comentez

Sulfina Barbu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că numirea sa în funcţie este "o provocare", dar şi o "misiune dificilă", precizând că nu cunoaşte motivele revocării lui Sebastian Lăzăroiu şi că, din respect pentru premier, nu doreşte să comenteze acest subiect.

287 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Nu cunosc motivele revocării lui Lăzăroiu, din respect pentru premier nu comentez

Sulfina Barbu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Este o misiune dificilă. Cred că pentru orice politician un astfel de minister şi cu o misiune atât de importantă este sigur şi o provocare, dar şi o misiune dificilă", a spus Sulfina Barbu.

Ea a afirmat că Ministerul Muncii este "extrem de complex, cu activitate extrem de dificilă pentru perioada următoare", precizând că printre priorităţile pe care le va avea ca ministru vor fi Legea asistenţei sociale şi aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale.

"Legea asistenţei sociale, aşa cum am mai menţionat, o lege cadru esenţială pentru acest domeniu trebuie să treacă de Parlamentul României în cel mai scurt timp şi împreună cu toţi colegii parlamentari sper să accelerăm procesul de proceduri parlamentare pentru că de aici subsecvente vor fi 15 acte normative modificate. Şi să nu uităm, ne pregătim de aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale în Parlamentul României în această toamnă, un moment extrem de important pentru a pune bazele eficientizării cheltuielilor sociale şi aici efortul de explicare opiniei publice va trebui să fie foarte mare pentru ca fiecare român să fie convins că aceşti bani, tot ce ţine de asistenţa socială, merg la oamenii şi la românii care au cu adevărat nevoie, la categoriile vulnerabile şi sunt eliminate erorile din sistem", a afirmat Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la un seminar intern organizat pentru membrii Partidului Democrat Liberal de Organizaţia de Femei a formaţiunii politice.

Premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post.

"În temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a înaintat preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale", a anunţat, vineri, Guvernul.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele privind revocarea lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii şi numirea Sulfinei Barbu la conducerea Ministerului Muncii, jurământul urmând să fie depus de către aceasta luni.

Dezbaterea Legii asistenţei sociale a fost amânată, miercuri, de plenul Senatului, reprezentanţii PSD şi PNL fiind majoritari la votul prin care s-a propus scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici