Sulfina Barbu: Orice remaniere, dacă se va face, după o analiză serioasă a ceea ce au îndeplinit miniştrii

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, că "orice remaniere, dacă se va face, se face după o analiză foarte serioasă a ceea ce au îndeplinit miniştrii", arătând că, în acest moment, nu există nume de miniştri care să fie înlocuiţi şi "nici liste negre".

21 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Orice remaniere, dacă se va face, după o analiză serioasă a ceea ce au îndeplinit miniştrii

Sulfina Barbu: Orice remaniere, dacă se va face, după o analiză serioasă a ceea ce au îndeplinit miniştrii (Imagine: Gabriel Predescu/Mediafax Foto)

"Nu există nume în momentul acesta, nici Popescu, nici Ionescu, nici liste negre. Pot să vă spun, cu toată responsabilitatea, au fost şi zvonuri de demisii, ştiţi bine că nu sunt reale, haideţi să facem o reevaluare pe competenţă şi pe ceea ce aveau de făcut miniştrii şi după aceea să discută", le-a spus Sulfina Barbu ziariştilor.

Ea a arătat că în PDL nu s-a discutat despre reducerea numărului de ministere, "pentru că asta ar însemna, probabil, o venire în Parlament şi un nou vot de încredere pentru noul Guvern".

"Vreau să vă declar cu responsabilitate că orice remaniere, care se va face, dacă se va face, se face după o analiză foarte serioasă a ceea ce au îndeplinit miniştrii. Poate toţi miniştrii vor veni cu soluţii foarte bune, cu soluţii de reducere a structurilor guvernamentale, că discutăm despre reducerea structurilor guvernamentale, reducerea cheltuielilor bugetare, că discutăm de cheltuieli de personal, de bunuri şi servicii", a arătat deputatul PDL.

Sulfina Barbu a spus că speră că "miniştrii şi-au făcut treaba foarte bine şi vor veni cu propuneri concrete din care să rezulte reduceri".

"Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla, PDL analizează aceste lucruri cu maximă responsabilitate şi, dacă nu se va întâmpla, sigur că vom propune înlocuiri", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus că, în partid, s-a discutat despre reducerea numărului de secretari de stat, a numărului de agenţii şi a numărului de instituţii din subordinea şi coordonarea ministerelor.

În presă au fost vehiculate în ultimele zile mai multe variante de remaniere, pe lista celor care ar urma să fie înlocuiţi figurând ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la sosirea la Parlament, la întâlnirea cu deputaţii PDL, că remanierile se fac, nu se discută.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, declara, tot miercuri, că informaţiile privind demisia unor miniştri reprezintă doar zvonuri false.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici