Surse: S-a convenit mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr, impozit de 40% pentru jocurile de noroc / Rămâne cotă unică de impozitare

Menţinem cota unică şi nu vom avea taxă de solidaritatea, a spus Nicolae Ciucă în şedinţa conducerii PNL, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea formaţiunii.

9515 afișări
Imaginea articolului Surse: S-a convenit mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr, impozit de 40% pentru jocurile de noroc / Rămâne cotă unică de impozitare

Surse: S-a convenit mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de19% pentru băuturile cu zahăr, impozit de 40% pentru jocurile de noroc / Rămâne cotă unică de impozitare

„Menţinem cota unică. Nu susţinem şi nu avem taxare suplimentară, indiferent că vorbimde taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investiţiile directe au crescut cu 34 la sută. Am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investiţiilor”, a spus Nicolae Ciucă în şedinţa BPN al PNL, potrivit unor surse liberale.

Potrivit surselor citate, premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a precizat că a fost aprobată eliminarea unor excepţii pentru ajustarea fiscală.

„S-a convenit mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de19% pentru băuturile cu zahăr, iar impozitul este propus să crească la 40% pentru jocurile de noroc. Scutirea de impozit pentru salariile din agricultură şi construcţii va fi până la 10 mii. Pragul de scutire era până acum de 30 de mii de lei”, a adăugat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ciucă a precizat că impozitarea dividendelor va fi de 8%, faţă de 5%, inclusiv pentru companiile de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici