Swoboda despre cazul Nicolai: Imaginea României se deteriorează din cauza acestor certuri

Vicepreşedintele grupului socialist din PE Hannes Swoboda declară, referindu-se la refuzul lui Traian Băsescu de a accepta candidatura Noricăi Nicolai la Ministerul Justiţiei,că imaginea României se deteriorează din cauza acestor certuri, iar reforma în justiţie este afectată de absenţa ministrului.

1 afișare
Imaginea articolului Swoboda despre cazul Nicolai: Imaginea României se deteriorează din cauza acestor certuri

Swoboda despre cazul Nicolai: Imaginea României se deteriorează din cauza acestor certuri

"În general, imaginea României se deteriorează din cauza acestor certuri. Noi nu putem spune dacă Norica Nicolai ar putea fi un ministru bun sau nu, dar cred că în acest caz se obişnuieşte ca premierul să vorbească informal cu preşedintele despre aceste chestiuni, astfel încât să se găsească un nume care să fie acceptat şi nu respins din nou, pentru a nu lăsa impresia în rândul comunităţii internaţionale că aceste chestiuni nu sunt tratate cu grija corespunzătoare", a afirmat Swoboda la RFI România.

Răspunzând unei întrebări, el a apreciat că situaţia de la Ministerul Justiţiei este o chestiune mai delicată decât alte scandaluri de până acum şi că pentru portofoliul Justiţiei ar trebui găsită o persoană serioasă, nepartizană, în care UE să aibă încredere.

"Desigur că este o chestiune mai delicată. Ştiţi, nu vreau să o judec pe doamna Macovei şi să spun dacă era bună sau rea, dar măcar a dat Uniunii Europene impresia că luptă pentru a avea o societate fără corupţie. Succesorii ei implicaţi în aceste dispute nu ajută ţara. Ar trebui găsită altă personalitate serioasă, nepartizană, o personalitate în care Uniunea Europeană să aibă încredere. De aceea spun că această chestiune este mai delicată decât multe altele", a explicat liderul socialist.

În opinia sa, reforma în Justiţie poate fi afectată de lipsa unui ministru şi este important ca acesta să existe şi să fie "de încredere".

"Altfel poţi spune «De ce să mai nominalizăm un ministru, din moment ce lucrurile merg şi fără el?». Dar cred că este absolut important să existe un ministru, mai ales în domeniul Justiţiei, care să poată fi de încredere atât în ţară, cât şi în străinătate, asta este foarte important", a precizat Hannes Swoboda.

Preşedintele Traian Băsescu îi cere, într-o scrisoare, premierului Călin Popescu Tăriceanu să renunţe la propunerea de numire a Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, deoarece percepţia publică negativă asupra faptelor acesteia nu duce la creşterea încrederii în justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici