Swoboda: Unii spun că între preşedintele Traian Băsescu şi PNL există o coordonare directă

Liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda, şi-a exprimat speranţa, luni, la Bucureşti, că Guvernul condus de Victor Ponta va rămâne la putere şi a declarat că a auzit că între preşedintele Traian Băsescu şi Partidul Naţional Liberal ar fi "un fel de coordonare directă".

220 afișări
Imaginea articolului Swoboda: Unii spun că între preşedintele Traian Băsescu şi PNL există o coordonare directă

Liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre criza guvernamentală din România, Swoboda a declarat că preşedintele ar trebui să contribuie la stabilitate.

"Este foarte important să fie stabilitate în ţară. Îmi pare rău că preşedintele ţării nu contribuie la stabilitate, deoarece este sarcina sa. Cred că acesta este scopul unui preşedinte de ţară: să ajute la depăşirea crizelor politice", a spus Hannes Swoboda.

Referitor la liberali, liderul socialist a spus că a primit mai multe mesaje.

"În ceea ce priveşte Partidul Liberal, am auzit diverse mesaje: majoritatea vrea să rămână la guvernare, conducerea vrea să plece de la guvernare. Unii spun că este un fel de o coordonare directă între preşedinte şi Partidul Liberal, dar oricum sunt împotriva destabilizării provocate de preşedintele Traian Băsescu. Sper ca Guvernul premierului Ponta să poată fi stabilizat din nou şi să rămână la putere", a precizat Swoboda, la conferinţa de lansare a proiectului S&D "Relaunching Europe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici