Tabără: Nu e treaba UDMR ce se întâmplă în PDL; UDMR are responsabilitatea guvernărilor cu PSD şi PNL

Ministrul Agriculturii, democrat-liberalul Valeriu Tabără, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că UDMR nu a avut decât de câştigat rămânând alături de PDL şi a arătat că "nu este treaba domnului Marko Bela ce se întâmplă în PDL", respingând astfel criticile liderului UDMR.

17 afișări
Imaginea articolului Tabără: Nu e treaba UDMR ce se întâmplă în PDL; UDMR are responsabilitatea guvernărilor cu PSD şi PNL

Tabără: Nu e treaba UDMR ce se întâmplă în PDL; UDMR are responsabilitatea guvernărilor cu PSD şi PNL (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"UDMR nu a avut decât de câştigat rămând alături de PDL şi participând la reformă. Nu poţi să ai numai câştiguri. Nu e treaba domnului Marko Bela ce se întâmplă în PDL, ci treaba dânsului este UDMR şi parteneriatul cu PDL şi are responsabilitatea unui moment de guvernare nu numai acum alături de PDL, ci şi pentru situaţiile privind guvernările pe care UDMR le-a avut alături de PSD şi PNL", a precizat Valeriu Tabără, deputat PDL şi vicepreşedinte al organizaţiei Timiş.

Tabără a apreciat că "domnul Marko Bela greşeşte" în aprecierile la adresa PDL şi a arătat că îi garantează lui Marko Bela că PDL este "extrem de bine organizat şi aşezat".

Ministrul Agriculturii a mai spus că PDL şi-a asumat o mare responsabilitate într-un moment teribil de greu şi anume responsabilitatea reformelor.

Valeriu Tabără a mai precizat că el colaborează bine cu reprezentanţii UDMR.

"Sper să construim, nu să mergem în jocuri politice", a menţionat ministrul Agriculturii.

Întrebat care crede că este motivul care l-a făcut pe liderul UDMR să critice PDL, Valeriu Tabără a arătat că, după părerea sa, acesta ar fi "accentuarea luptei politice între lideri".

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că Uniunea nu este în situaţia să spună că trece în opoziţie, dar se poate ajunge la aşa ceva "chiar în timp scurt", întrucât partenerii de coaliţie sunt "în derivă".

Marko Bela a spus că este conştient că în opoziţie este mult mai uşor, mai ales că se pot formula critici reale, cu atât mai mult cu cât situaţia Guvernului este grea.

"Cred că încă nu suntem în situaţia să spunem că trecem în opoziţie. Se poate ajunge chiar în timp scurt, dar acum suntem în situaţia de a guverna, bine sau prost. (...) Şi în legătură cu propria noastră activitate putem formula critici. Dar partenerii de coaliţie, în jumătate de an au făcut o cale uimitoare de la formaţiune cu disciplină militară, la derivă. Nu este treaba noastră să urmărim disputele din alte partide, cât timp nu influenţează activitatea din Parlament. Însă deriva permanentă, îndoielile, retragerile, voturile proaste - vedeţi numai ce a fost în ultimele zile - nu le putem accepta", a spus Marko Bela.

El a adăugat că UDMR este o formaţiune cu opinii mai diverse decât în orice alt partid şi în legătură cu orice măsură socială, economică se înregistrează diferite păreri, dar în acelaşi timp reprezentanţii săi sunt capabili să discute şi să voteze unitar.

"Partenerii nu au decât să aibă dispute interne, dar să respecte ce am convenit. Legea salarizării, după două ore de discuţii în coaliţie am ajuns să măsurăm starea economică a unui cetăţean având în vedere dacă are motocicletă sau nu. Nu pentru aceste prostii am acceptat să intrăm la guvernare", a spus Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici