Tánczos Barna: Anul trecut am redus la jumătate exploatarea forestieră ilegală

Ministrul Mediului Tánczos Barna susţine că, faţă de 2020, anul trecut exploatarea forestieră ilegală a fost redusă la jumătate.

147 afișări
Imaginea articolului Tánczos Barna: Anul trecut am redus la jumătate exploatarea forestieră ilegală

Tánczos Barna: Anul trecut am redus la jumătate exploatarea forestieră ilegală

Potrivit ministrului, SUMAL 2.0 este cel mai avansat şi eficient sistem de urmărire a lemnului din Europa.

„Cifrele arată că, în comparaţie cu 2020, anul trecut am redus la jumătate exploatarea forestieră ilegală”, spune Tánczos Barna.

Conform cifrelor prezentate de acesta, anul trecut au avut loc 234.505 acţiuni de control în domeniul silvic, contravenţiile identificate au scăzut cu 50 % faţă de 2020, s-au dublat infracţiunile silvice care au vizat tăierea fără drept de arbori şi s-au aplicat amenzi în valoare de peste 15 milioane lei.

Tánczos Barna arată că au fost soluţionate peste 7.500 de dosare penale, faţă de 4.400 în anul 2020, că s-a confiscat un volum de circa 27.000 mc de lemn şi că aproximativ 300 de transporturi ilegale au fost identificate cu ajutorul cetăţenilor prin aplicaţia mobilă Inspectorul Pădurilor şi a portalului web cu acelaşi nume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici