Ţara din Europa care nu reuşeşte de peste 200 de zile să-şi facă un guvern

  • Ţările de Jos au stabilit vineri un nou record naţional privind durata negocierilor pentru formarea unui nou guvern cu atribuţii depline.
  • Cele 226 de zile tratativele nu au dus, deocamdată, la un rezultat concret, informează DPA.
  • Patru partide iau parte la negocierile pentru continuarea coaliţiei actuale sub conducerea premierului Mark Rutte.
3978 afișări
Imaginea articolului Ţara din Europa care nu reuşeşte de peste 200 de zile să-şi facă un guvern

Ţara din Europa care nu reuşeşte de peste 200 de zile să-şi facă un guvern

Vi se par interminabile discuţiile de la Bucureşti privind formarea unei coaliţii de guvernare? În Ţările de Jos, situaţia este şi mai gravă. Astăzi se împlinesc 226 de zile de tratative.

Precedentul record al negocierilor pentru formarea guvernului, 225 de zile, s-a înregistrat în 2017 atunci când politicienii olandezi încercau să formeze al treilea guvern condus de Mark Rutte.

Recordul mondial în această privinţă este deţinut de Belgia, vecină cu Ţările de Jos, care în 2010-2011 a avut nevoie de 541 de zile pentru a forma un guvern.

Alegerile parlamentare din Ţările de Jos s-au desfăşurat în 17 martie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici