Tăriceanu a cerut Corpului de Control să facă cercetări în Gorj privindu-l pe Păcuraru

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Iaşi, că ministrul Muncii, Paul Păcuraru, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar a anunţat că a cerut Corpului de Control al Guvernului să facă cercetări în judeţul Gorj referitoare la acuzaţiile care îi sunt aduse acestuia.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu a cerut Corpului de Control să facă cercetări în Gorj privindu-l pe Păcuraru

Tăriceanu a cerut Corpului de Control să facă cercetări în Gorj privindu-l pe Păcuraru

"Am cerut Corpului de Control al Guvernului să facă investigaţii în judeţul Gorj pentru a stabili dacă există sau nu probe care să susţină vinovăţia acestuia (a ministrului Paul Păcuraru - n.r.)", a declarat Tăriceanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut, în septembrie 2007, preşedintelui Traian Băsescu aviz pentru începerea urmăririi penale a ministrului Muncii, Paul Păcuraru, într-un dosar în care acesta era acuzat de luare de mită. Potrivit unui cotidian central, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a fost înregistrat când l-a rugat pe liderul PNL Gorj, Ilie Morega, să intervină la directorii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi ai complexurilor Turceni şi Rovinari pentru ca societatea fiului său, Intratest, să obţină contracte.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, în 16 ianuarie, ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, în aceeaşi zi, că acuzaţiile de corupţie la adresa lui sunt un "subiect inventat", apreciind că este pe listă, în "lotul" celor opt pentru care preşedintele Traian Băsescu a cerut începerea urmăririi penale, pentru că este persoană politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici