Tăriceanu a votat cu cartea de identitate

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a votat, duminică, însoţit de soţie şi de fiul său cel mic, membrul comisiei care i-a înmânat premierului buletinul de vot spunând că acesta a prezentat cartea de identitate, şi nu cartea de alegător, cum s-a întâmplat la primul tur al alegerilor locale.

17 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a votat cu cartea de identitate

Tăriceanu a votat cu cartea de identitate, supravegheat îndeaproape de preşedintele comisiei (Imagine: Mediafax Foto)

El a sosit la secţia de votare în jurul orei 11.30, membrul comisiei care a înmânat buletinele de vot spunând că atât premierul, cât şi soţia acestuia au prezentat cărţile de identitate.

Ioana Tăriceanu a ieşit mai repede din cabina de vot, urmată la scurt timp şi de premier. La primul tur de scrutin, acelaşi membru al comisiei a acceptat ca premierul să voteze cu cartea de alegător, spunând ulterior că acestea au fost instrucţiunile primite de la preşedintele comisiei, dar şi că i-a fost "jenă" să îi facă observaţie primului-ministru.

Lângă urnele de vot a stat permanent preşedintele secţiei de votare, care a supravegheat procedura. Acesta a coordonat secţia de votare şi în urmă cu două săptămâni, când a transmis Biroului Electroral de sector un proces verbal în care atenţiona că şeful Guvernului a votat cu cartea de alegător, deşi legea nu îi permite.

Şeful Guvernului a arătat că a votat pentru o Capitală cu o administraţie mai competentă, mai apropiată de cetăţean şi cu o viziune de viitor prin care să fie rezolvate problemele vechi de zece ani ale oraşului.

El a apreciat că Bucureştiul merită să asigure condiţiile unei adevărate metropole, cu un nivel mai ridicat de curăţenie, un trafic normal şi o reglementare mai serioasă şi coerentă a construcţiilor, arătând că, din păcate, Capitala riscă să devină un oraş cu "o concurenţă doar între zgârie-nori", fără o personalitate proprie din punct de vedere al dezvoltării urbanistice.

Premierul a fost întrebat de presă de ce nu a mai votat cu cartea de alegător, dar nu a răspuns.

La ieşirea din secţia de votare, Tăriceanu a observat în parcare un autoturism vechi Opel pe care l-a arătat fiului său, întrebându-l dacă îi place maşina şi dacă ştie ce marcă este.

Tăriceanu a votat în urmă cu două săptămâni, la primul tur al alegerilor locale, pe baza cărţii de alegător, el precizând ulterior, printr-un comunicat al Guvernului, că s-a prezentat la vot cu toate documentele de identitate şi că era responsabilitatea membrilor biroului secţiei de votare să vegheze la respectarea procedurilor de vot pentru a atrage atenţia dacă acestea nu erau respectate.

Biroul Electoral al Circumscripţiei Sectorului 6 a stabilit atunci că votul premierului Tăriceanu a fost ilegal, dar că preşedintele secţiei unde a votat premierul nu va fi amendat, ci va primi doar un avertisment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici