Tăriceanu acuză partidele de stânga de discurs dublu

Premierul Tăriceanu a spus miniştrilor că va transmite partidelor politice o scrisoare prin care îi va invita pe reprezentanţii acestora să semneze acordul privind legea salarizării bugetarilor, afirmând că partidele de stânga au un dublu discurs şi lansează promisiuni fără acoperire.

11 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu acuză partidele de stânga de discurs dublu

Tăriceanu acuză partidele de stânga de discurs dublu (Imagine: Mediafax Foto)

El a explicat miniştrilor, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că semnarea acordului de către partide va reprezenta o garanţie oferită sindicatelor în ceea ce priveşte votarea legii într-un anumit interval de la data alegerilor.

"Partidele de stânga din România folosesc o retorică în public şi acţionează cu totul diferit când este vorba să treacă la fapte. Este regretabil că au acest discurs dublu, lucru care demonstrează foarte clar că sunt partide pe care nu se poate baza electoratul şi că fac promisiuni fără niciun fel de acoperire", a afirmat Tăriceanu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a invitat, marţi, la Guvern pe reprezentanţii partidelor parlamentare, precum şi pe cei ai confederaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional, pentru semnarea acordului asupra principiilor de bază ale legii de salarizare a bugetarilor.

Liderii PSD, PDL, PRM şi PC nu au acceptat invitaţia premierului, acuzând ordonanţele de urgenţă emise de Guvern pentru salarizarea profesorilor şi considerând că Executivul sfidează Parlamentul.

Acordul privind legea de salarizare a bugetarilor a fost semnat, marţi, la Guvern de către premierul Tăriceanu, miniştrii Finanţelor, Muncii şi Reformei Administrative, de PNL, UDMR şi Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, precum şi de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor de Construcţii, Confederaţia Patronală Concordia, Confederaţia Patronală a Industriei Serviciilor şi Comerţului din România şi Confederaţia Patronală din Industrie.

Din partea asociaţiilor sindicale, acordul a fost semnat doar de către Blocul Naţional Sindical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici