Tăriceanu: Am votat cu PNL, UE este o construcţie a liberalismului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, după ce şi-a exprimat opţiunea electorală, că a votat pentru PNL, menţionând că Uniunea Europeană este "o construcţie a liberalismului" şi îndemnându-i pe români să vină să voteze într-un număr cât mai mare.

103 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am votat cu PNL, UE este o construcţie a liberalismului

Tăriceanu: Am votat cu PNL, UE este o construcţie a liberalismului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Călin Popescu Tăriceanu a votat la alegerile europarlamentare la ora 11:00 la Clubul Sportiv Şcolar nr. 5 din Calea Plevenei din Bucureşti.

"Am votat pentru PNL, ţinând cont că în tot ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, România are nevoie de o reprezentare cât mai bună, cât mai eficientă poentru promovarea şi apărarea intereselor ei la Bruxelles. Vreau să subliniez faptul că Uniunea Europeană este o construcţie a liberalismului care a dat tuturor ţărilor şi cetăţenilor noştri câteva posibilităţi la care probabil înainte de 1990 nici nu gândeam, libertatea de deplasare, libertatea de a călători, libertatea de a munci în străinătate, foarte importantă pentru tineri cât şi pentru adulţi, libertatea şi posibilitatea de a merge la studii pentru cei tineri, în fine, nu în ultimul rând, un comerţ neîngrădit, libertate pentru întreprinzători să-şi dezvolte afaceri, sunt avantaje esenţiale pe care ni le-a adus aderarea la UE şi din acest motiv eu cred că interesul nostru al românilor şi pe această cale îndrăznesc să fac şi un îndemn tuturor cetăţenilor să vină să voteze într-un număr cât mai mare în aşa fel încât interesele lor să fie reprezentate cât mai bine în Parlamentul European", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat de MEDIAFAX dacă mai este membru al PNL, având în vedere criticile care i-au fost aduse de diverşi liberali, Tăriceanu a spus: "Da, sunt".

De asemenea întrebat ce se va întâmpla în PNL după venirea lui în partid, Tăriceanu a răspuns: "Vedem de mâine".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici