Tăriceanu arată spre Opoziţie pentru blocarea proiectului privind votul în Diaspora: Totul a fost numai o speculaţie politică şi un joc penibil/ Răspunsul USR

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că PNL şi USR sunt dezinteresaţi de modificările electorale privind votul în Diaspora, precizând că aceştia ar fi trebuit să participe la şedinţa de vineri a Biroului permanent al Senatului pentru aprobarea raportului pe proiectul în materie electorală.

1517 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu arată spre Opoziţie pentru blocarea proiectului privind votul în Diaspora: Totul a fost numai o speculaţie politică şi un joc penibil/ Răspunsul USR

Tăriceanu acuză PNL, USR că au absentat la Biroul permanent pentru modificări la votul în Diaspora

„Am venit la şedinţa Biroului permanent au fost patru membrii ai Biroului Permanent, vajnicii reprezentanţi ai PNL şi ai USR care au urlat ca din gură de şarpe că românii au fost umiliţi la alegerile din 26 mai, au strălucit prin absenţă, deci dovedesc încă o dată că totul a fost numai o speculaţie politică şi un joc penibil ca să plângă pe urma românilor din Diaspora şi că nu îi preocupă cu adevărat care este soluţia pentru ca să îndreptăm lucrurile. Altfel ar fi trebuit să fie astfel prezenţi la şedinţa Biroului Permanent pentru a demara procedurile aşa cum v-am prezentat mai devreme”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la Parlament.

Preşedintele Senatului a adăugat că următoarea şedinţă a Biroului permanent a fost convocată pentru luni, de la ora 10.00.

„Sper ca următoarea şedinţă pe care am convocat-o luni la ora 10:00, luni de dimineaţa la ora 10:00 să aibă cvorumul necesar astfel încât deciziile de care v-am amintit să poată să fie luate şi evident să urgentăm procedura şi adoptarea proiectului de lege astfel încât în această sesiune, săptămâna viitoare el să fie adoptat, să meargă spre publicare în Monitorul Oficial şi să încheiem aş spune un punct important în disputa politică care a frământat România în ultima perioadă. Eu cel puţin, vreau să arăt tuturor românilor din Diasporă pe care îi respect că nu a existat nici un fel de intenţie ascunsă din partea vreunei autorităţi a statului de a le împiedica dreptul şa vot şi ceea ce face Parlamentul acum cred că este cea mai bună demonstraţie pentru a demonta aceste aserţii”, a conchis Tăriceanu.

Şedinţa Biroului permanent al Senatului fusese convocată pentru, vineri, ora 14.00. De regulă, în această zi Parlamentul nu are activităţi.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru eleborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis ca votul în Diaspora să aibă loc pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă şi duminică.

Forul legislativ a mai aprobat, joi, un articol care prevede că alegătorii români din Diaspora, care se vor afla la rând sau în secţia de vot la ora 21.00, când se închid secţiilor, să îşi poată exercita dreptul la vot.

Totodată, în cazul în care numărul membrilor Biroului electoral al unei secţii de votare din străinătate este insuficient, atunci poate fi suplimentat cu personalul ambasadei sau cu români cu domiciliul în străinătate.

USR: Tăriceanu mai aruncă o fumigenă în spaţiul public

Reprezentanţii USR au transmis că preşedintele Senatului şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu aruncă o fumigenă în spaţiul public, atunci când acuză USR că nu a participat la şedinţa Biroului permanent de vineri pentru urgentarea procedurii proiectului votului în Diaspora.

„Domnul Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului şi al ALDE, mai aruncă astăzi o fumigenă în spaţiul public, acuzând că USR nu a participat la şedinţa Biroului Permanent în care trebuia să se decidă urgentarea procedurii parlamentare pentru proiectul votului în Diaspora. Biroul Permanent al Senatului a fost convocat de pe o zi pe alta, iar senatoarea Silvia Dinică care este secretar din partea USR în BP se află într-o delegaţie a Senatului la Forumul Global al Femeilor Lideri Politici”, au transmis reprezentanţii USR, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că „deşi potrivit regulamentului, secretarul nu poate fi înlocuit în şedinţă, senatorul Cristian Ghica a fost azi prezent la şedinţă din partea USR, pentru a afla deciziile. Domnul Tăriceanu ar trebui să spună şi că din cei 13 membri ai Biroului Permanent al Senatului opt sunt ai coaliţiei PSD-ALDE. Cu alte cuvinte, dacă liderul ALDE vrea să dea vina pe cineva pentru neîntrunirea cvorumului, să se uite în primul rând la colegii din PSD”.

Nu în ultimul rând, USR susţine adoptarea rapidă a proiectului rezultat în Comisia de reformă electorală unde parlamentarii Tudor Benga şi Radu Mihail au avut multe propuneri pentru a îmbunătăţi procesul de votare în diaspora.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că PNL şi USR sunt dezinteresaţi de modificările electorale privind votul în Diaspora, precizând că aceştia ar fi trebuit să participe la şedinţa de vineri a Biroului permanent al Senatului pentru aprobarea raportului pe proiectul în materie electorală. Preşedintele Senatului a adăugat că următoarea şedinţă a Biroului permanent a fost convocată pentru luni, de la ora 10.00.

Taguri:
tăriceanu,
diaspora,
vot

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici