Tăriceanu: Atenţia PNL nu ar trebuie să se îndrepte către funcţia de preşedinte

Liderul liberal, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că PNL va participa la alegerile prezidenţiale, însă a susţinut că "atenţia PNL nu ar trebui să se îndrepte către această funcţie".

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Atenţia PNL nu ar trebuie să se îndrepte către funcţia de preşedinte

Tăriceanu: Atenţia PNL nu ar trebuie să se îndrepte către funcţia de preşedinte

Întrebat de un tânăr liberal, sâmbătă, la Şcoala de vară a TNL de la Costineşti, dacă PNL are un candidat la prezidenţialele din 2009, Tăriceanu a susţinut că atenţia PNL ar trebui să se îndrepte către guvernare.

"România nu trebuie să se bazeze pe un sistem de republică semiprezidenţială. Cred că România trebuie să tindă către altceva. Rolul puterii executive este deţinut de Guvern, în statele UE. Nu cred că atenţia noastră ar trebuie să se îndrepte către această funcţie", a declarat Tăriceanu.

El a admis, totuşi, că PNL îşi va desemna un candidat la Preşedinţie, în cazul în care Constituţia nu va fi modificată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici