Tăriceanu: Decizia CC în cazul cercetării miniştrilor parlamentari este una normală

Decizia Curţii Constituţionale conform căreia avizul Parlamentului e necesar pentru cercetarea miniştrilor sau foştilor miniştri, care au calitatea de parlamentar, este una normală, având în vedere că Guvernul primeşte votul de învestitură din partea Legislativului, a declarat premierul Tăriceanu.

18 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Decizia CC în cazul cercetării miniştrilor parlamentari este una normală

Tăriceanu: Decizia CC în cazul cercetării miniştrilor parlamentari este una normală

Ministerul Public este obligat să ceară Parlamentului avizul pentru cercetarea miniştrilor sau foştilor miniştri, care au calitatea de parlamentar, atunci când demnitarii sunt vizaţi în cadrul unei anchete.

Astfel, în cazul parlamentarilor Adrian Năstase - fost premier şi Miron Mitrea, Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş - foşti miniştri, Parchetul este obligat să trimită, după caz, cererea de aviz pentru declanşarea urmăririi penale către Camera Deputaţilor sau Senat.

Curtea Constituţională (CC) a constatat existenţa unui conflict juridic între Ministerul Public - Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe de o parte, şi Parlament - Camera Deputaţilor şi Senat, pe de altă parte, în legătură cu procedura de urmat în cazul cererilor referitoare la urmărirea penală a membrilor şi foştilor membri ai Guvernului pentru faptele comise în exerciţiul funcţiei lor şi care, la data sesizării, au şi calitatea de deputat sau de senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici