Tăriceanu, despre aderarea la euro: Nu aduce automat un avantaj. Termenul de 2024 e fezabil

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că aderarea la moneda euro nu reprezintă neapărat un avantaj, adăugând că este fezabil termenul de 2024 anunţat de PSD pentru adoptarea monedei euro.

667 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre aderarea la euro: Nu aduce automat un avantaj. Termenul de 2024 e fezabil

Tăriceanu, despre aderarea la euro: Nu aduce automat un avantaj. Termenul de 2024 e fezabil

Întrebat dacă a discutat în coaliţia de guvernare despre calendarul anunţat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a spus că va fi înfiinţată Comisia Naţională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare şi de aderare la Euro până în 2024, Tăriceanu a precizat că nu, ci că a discutat numai problema de principiu.

„Sigur că o completă integrare în structurile europene presupune şi aderarea la euro, dar aderarea la euro nu aduce automat un avantaj. Într-o mare măsură, economia românească este <<euroizată>>, aş spune. Nu ştiu dacă e foarte corect acest termen, dar am văzut că e des folosit. Aţi văzut la câte produse preţurile sunt afişate numai în euro, parcă asta ar fi moneda de schimb în România şi nu este moneda de schimb, totuşi, în România este încă leul. Introducerea monedei europene aduce avantaje, dar are şi nişte constrângeri. Aşadar, trebuie calendarul foarte bine analizat şi sigur că acest lucru se poate face pe baza îndeplinirilor unor condiţii legate de aderarea la moneda euro, pe care atunci când le îndepinim, putem să facem solicitarea de aderare”, a susţinut Tăriceanu.

Acesta adăugat că că termenul de aderare la moneda euro până în 2024 este unul fezabil.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că va fi înfiinţată Comisia Naţională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare şi de aderare la Euro până în 2024, din care vor face parte reprezentanţi ai Academiei Române, Preşedinţiei, Guvernului, societăţii civile şi ai altor instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici