Tăriceanu, despre fake news: Reacţiile liderilor UE, referitoare la România, au arătat că există o denaturare a informaţiilor care ajung la forurile europene

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că reacţiile din ultima perioadă ale liderilor Uniunii Europene, referitoare la România, au arătat că există o denaturare a informaţiilor care ajung la forurile europene.

392 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre fake news: Reacţiile liderilor UE, referitoare la România, au arătat că există o denaturare a informaţiilor care ajung la forurile europene

Tăriceanu, despre fake news: Reacţiile liderilor UE, referitoare la România, au arătat că există o denaturare a informaţiilor care ajung la forurile europene

"Trăim într-o epocă în care se vorbeşte din ce în ce mai mult despre fake news şi Comisia Europeană a luat o decizie salutară de a crea un centru pentru combaterea acestui tip de informaţie. Din această lună, 39 de experţi au fost aleşi de Comisia Europeană pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii în vederea combaterii fenomenului ştirilor false. Sper ca aceştia să asigure o filtrare cât mai corectă a informaţiilor care ajung spre Comisia Europeană şi Parlamentul European dinspre România deoarece am asistat în ultima vreme la o abundenţă de informaţii denaturate, de intoxicări venite şi din partea unor europarlamentari români, dar şi a unor reprezentanţi şi funcţionari români în Comisia Europeană", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Precizările au fost făcute în condiţiile în care Comisia Europeană şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei.

"Reacţiile din partea liderilor UE au arătat că există o denaturare a informaţiilor care ajung din România la nivelul Comisiei Europene şi Parlamentului European care nu fac altceva decât să afecteze imaginea României. La nivelul UE sunt şi oameni care cunoscu bine situaţia din România. Ieri am avut o discuţie cu un lider politic important din Parlamentul European care mi-a spus că în România (..) justiţia a fost extrem de politizată în perioada fostului preşedinte şi ce se întâmplă astăzi e consecinţa acestei politizări. Puţină lume este capabilă de o astfel de capacitate de sinteză, dar se bazează pe cunoşterea României de 25 de ani a acestui om. Din păcate, ceilalţi preferă să ia o frântură de aici, o frâtură de colo, o poza de pe nu ştiu ce reţea de socializare şi cu asta şi-au format părerea", a mai spus preşedintele Senatului.

Comisia Europeană a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, că este bine informată privind procesul modificărilor legilor justiţiei, după ce Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au transmis o scrisoare CE, în care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de informarea incorectă despre acest proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici