Tăriceanu, despre Teodorovici: Probabil a avut o scăpare. Nu sunt disensiuni în coaliţie/ Teodorovici: Am să ţin cont de sfatul domnului preşedinte Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este posibil ca ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici să fi avut o scăpare atunci când a spus că OUG 114 nu va fi modificată şi că probabil era supărat sau nervos în acea zi. Liderul ALDE a adăugat că nu sunt disensiuni în coaliţie.

509 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre Teodorovici: Probabil a avut o scăpare. Nu sunt disensiuni în coaliţie/ Teodorovici: Am să ţin cont de sfatul domnului preşedinte Tăriceanu

Tăriceanu, despre Teodorovici: Probabil a avut o scăpare. Nu sunt disensiuni în coaliţie

„Domnul Teodorovici în ziua în care a făcut declaraţiile cred că era nervos, supărat. Am văzut că a făcut tot felul de aprecieri despre tot felul de personae şi subiecte. Probabil a avut o scăpare. Eu cred că e destul de experimentat şi înţelept să înţeleagă că astfel de declaraţii politice pot să facă rău. Sunt convins că pe viitor se va reţine, că aşa cum fac şi eu probabil când avem nemulţumiri, nu în sensul de conflicte, le putem discuta în cadrul coaliţiei. Nu pot duce la disensiuni, pentru că avem un program de guvernare comun în care am hotărât liniile. Ca într-o căsnicie, probabil soţii se mai înţeapă, dar asta nu duce la disensiune în rândul coaliţiei”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la România Tv.

Teodorovici: Am să ţin cont de sfatul domnului preşedinte Tăriceanu

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat, duminică seara, că este normal să existe opinii diferite în Coaliţia de guvernare, deoarece sunt partide cu orientări diferite, îl respectă pe Călin Popescu-Tăriceanu şi va ţine cont de opinia acestuia.

„Eu nu am spus în declaraţia mea decât faptul că deciziile mari se discută în Coaliţie. Eu nu am ştiut nici dacă s-a discutat, nici daca nu s-a discutat, nu am făcut decât acestă precizare, nelăsând să se înţeleagă faptul că dânsul a luat o decizie sau a spus acest lucru fără să discute cu ceilalţi din coaliţie. Am să ţin cont de sfatul domnului preşedinte Tăriceanu, dar pe zona de energie sau în administraţie trebuie să se ţină cont şi de experienţa pe care o am în administraţie. Important este cu ce ies cele două părţi, PSD-ALDE. Este bine să fie puncte de vedere diferite. (...) Apropo de aceste eventual puncte de vedere diferite, dar enormal să fie aceste puncte de vedere diferite.(...) Discuţii înainte şi după (adoptarea OUG n.r. 114/2018 - n.red.), pot să aibă loc. (...) Suntem un partid de stânga cu unul de dreapta. E normal să fie opinii diferite”, a afirmat, duminică seara, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul Finanţelor a reamintit că Tărcieanu l-a numit secretar de stat în MFP, în 2007, fiind unul dintre artizanii carierei sale politice şi profesionale.

„Eu am un respect pentru dânsul deosebit. (...) Dânsul m-a pus pe mine secretar de stat, dânsul m-a numit în 2007 secretar de stat. Deci dânsul este unul dintre artizanii, să spunem carierei mele profesionale şi politice şi toată viaţa mea voi avea un respect deosebit şi niciodată indiferent ce ar spune sau aş auzi din presă, nu aş pune la îndoială că ar fi zis domnul preşedinte Tăriceanu”, a adăugat Teodorovici.

Oficialul de la Finanţe a mai spus că se fac presiuni din mai multe direcţii pentru modificare OUG n.r.114/2018.

„Nu. În Coaliţie nu există niciun fel de tensiune, ca să fie foarte clar. Am discutat foarte bine şi-am lucrat foarte bine şi foarte deschis cu colegii de la ALDE pe buget şi în Parlament. Şi la alocaţii, şi cu colegii de la UDMR. Cu cine a fost deschis să lucreze, în Parlament şi în comisii, şi nu numai, s-a lucrat foarte bine. Am avut şi colegi din alte partide care au înţeles doar să blocheze şi să spună nu”, a mai spus Teodorovici.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu l-a sfătuit pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să îşi ţină părerile pentru el atunci când comentează în legătură cu Ministerul Energiei, fiindcă nu cunoaşte cum funcţionează ministerul care este condus de un liberal.

„Am văzut că domnul Teodorovici a făcut nişte comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaşte cum funcţionează. Nu cred că are suficiente date ca să ştie cum funcţionează Ministerul Energiei care este condus de un liberal”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia.

Liderul ALDE a mai spus că între el, partidul pe care îl conduce şi Eugen Teodorovici este o diferenţă de abordare şi de viziune.

Reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu vine după ce ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a afirmat, vineri seara, că OUG nr. 114/2018 nu va fi modificată sigur săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern.

„Nu. Sigur nu. Nu este obligatoriu să fie modificată. Nu trebuie să plecăm de la ideea că va fi modificată. Dacă va fi vreun motiv care să aducă un plus pentru români, cu siguranţă, suntem deschişi la orice fel de propunere. Până atunci, cei care speră să nu mai spere că speră degeaba”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi24.

Chestionat dacă a vorbit despre subiect cu Călin Popescu Tăriceanu, ministrul de Finanţe a replicat că astfel de discuţii trebuie purtate în coaliţie şi că el personal nu a fost prezent la o astfel de discuţie.

De asemenea, întrebat dacă şeful Senatului s-a grăbit să facă anunţul cu privire la corectarea OUG 114, Teodorovici a spus că nu vrea să facă astfel de remarci.

Săptămâna aceasta, ministrul Energiei, Anton Anton, a susţinut că această ordonanţă trebuie modificată, deoarece altfel firmele din energie nu vor mai avea bani de investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici