Tăriceanu, după discuţiile cu Nuland: România şi Polonia să facă un coridor suplimentar de securitate

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că în discuţiile cu Victoria Nuland, adjunct al secretarului de stat al SUA a fost subliniată necesitatea ca România şi Polonia să realizeze un coridor de securitate suplimentar, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

305 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, după discuţiile cu Nuland: România şi Polonia să facă un coridor suplimentar de securitate

Tăriceanu, după discuţiile cu Nuland: România şi Polonia să facă un coridor suplimentar de securitate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

”Am subliniat necesitatea ca România, împreună cu Polonia, să-şi întărească relaţiile şi cooperarea în plan politic şi militar, în aşa fel încât să realizăm un coridor de securitate suplimentar, de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a spus Tăriceanu.

El a mai spus că subiectele discutate au fost legate de de statul de drept, parteneriatul strategic cu SUA, situaţia de securitate din zona Europei Centrale şi de Est, având în vedere vecinătătatea României cu Ucraina şi Rusia.

Tăriceanu a adăugat că discuţiile au privit şi probleme legate de stabilitatea politică, dar şi de atragerea de investiţii americane.

”Cele mai importante subiecte, din punctul meu de vedere, sunt cele de ordin politic şi strategic: parteneriatul cu SUA, apartenenţa noastră la NATO, necesitatea ca România să dea dovadă că e capabilă să fie nu numai un beneficiar de securitae, ci şi un furnizor de securitate”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că, în acest sens, a fost subliniată importanţa pactului pe Apărare, care va susţinut de toate partidele police privind o alocare bugetară de 2% pentru acest domeniu.

”Am putut să prezentăm, toţi cei prezenţi, anumite elemente legate de ceea ce încercăm să prefigurăm pentru viitor, lucruri care să crească încrederea în instituţii, să asigurăm un fundament democratic mai puternic, să dăm o perspectivă cât mai solidă statului de drept în România”, a adăugta Tăriceanu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu a sesizat ca oficialul american să aibă un ton critic în cadrul discuţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici