Tăriceanu: Guvernul nu e "gunoierul şef"

Operaţiunile de curăţare a gunoaielor din interiorul şi apropierea localităţilor trebuie derulate în mod legal de către autorităţile locale, Guvernul nefiind "gunoierul şef" al ţării, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Guvernul nu e "gunoierul şef"

Tăriceanu: Guvernul nu e "gunoierul şef"

Întrebat de presă de ce Guvernul nu a demarat o acţiune intensivă de curăţare a gunoaielor de la marginea Bucureştiului, premierul a arătat că Executivul nu poate lucra decât "pe baze instituţionale".

"Acest lucru presupune suportul juridic în aşa fel încât sumele care sunt cheltuite pentru colecatrea şi depozitarea gunoaielor să fie aprobate pe filiere legale. Sarcina aceasta nu este a Guvernului, ci a administraţiilor locale. Acestea, în general, nu au bani, aşa cum s-a dovedit, şi îşi plasează problema de la una la alta. Atunci trebuie să găsim un suport legal pentru aceste acţiuni, deoarece banii publici nu se cheltuiesc discreţionar de Guvern. Într-o ţară civilizată europeană aşa se petrec lucrurile, şi nu cu hei-rup-ul", a spus Tăriceanu.

El a arătat că terenul pe care au fost depozitate gunoaiele de la marginea Bucureştiului este al nimănui", deoarece nici Primăria Generală şi nici Primăria Popeşti-Leordeni nu doresc să îl preia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici