Tăriceanu: Guy Verhofstadt cunoaşte mai puţin problemele şi modificările legilor justiţiei

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că continuă să comunice cu Guy Verhofstadt, precizând însă că liderul grupului ALDE din Parlamentul European nu ştie în detaliu modificările legilor justiţiei. Acesta a adăugat că ALDE România va rămâne în familia europeană din care face parte.

168 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Guy Verhofstadt cunoaşte mai puţin problemele şi modificările legilor justiţiei

Tăriceanu: Guy Verhofstadt cunoaşte mai puţin problemele şi modificările legilor justiţiei

„Am continuat corespondenţa cu Guy Verhofstadt şi diferenţa dintre noi este că eu am o cunoaştere aprofundată a modificărilor care au fost făcute legilor justiţiei, cunosc în detaliu conţinutul raportului Comisie de la Veneţia şi a recomandărilor, ceea ce sigur că pentru colegul nostru Guy Verhofstadt este mai complicat, nu pentru că nu ar avea posibilitatea de a înţelege, ci pentru simplul fapt că cunoaşte mult mai puţin care sunt problemele cu care ne confruntăm şi atunci sigur că a folosit o formulă generică. Dar corespondenţa a continuat. Rămânem în continuare membri în familia ALDE”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea.

Acesta a adăugat că în campania electorală a ALDE România, pentru alegerile europarlamentare,va veni fostul preşedinte ALDE European, Graham Watson.

„ Foarte curând va avea loc reuniunea liderilor ALDE la Bruxelles, care dă startul la campania electorală. Ieri am primit o invitaţie de la partidul din Germania pentru a participa la Congres chiar în zilele de 26-28 aprilie, lucru care ne încurcă puţin pentru că atunci se dă startul campaniei şi la noi, dar voi merge eu, dacă nu voi trimite o delegaţie. Şi în campanie electorală va veni fostul preşedinte al ALDE, Graham Watson, vine în România, însă pentru noi e o plăcere şi onoare, însă toţi partlamentarii europeni, inclusiv Guy e concentrat pe campania naţională în propria ţară. Nu se merge pe sistem european, ci naţional. Fiecare e interesat să facă o campanie în ţară”, a conchis Tăriceanu.

Reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu vine după ce Guy Verhofstadt, a transmis, pe 15 ianuarie, că în cazul în care formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu susţine aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi ONG-urilor va avea ”un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”. El a mai afirmat că liberalii români, cu referire la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, au promis să urmeze această cale şi că se aşteaptă să acţioneze ca atare.

”Dacă vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, a avertizat Verhofstadt.

Ordonanţele de Urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei şi privind procedura de desemnare a procurorului european din partea României au fost publicate, miercuri seară, în Monitorul Oficial. Cele două Ordonanţe au fost adoptate marţi, în şedinţa de Guvern.

OUG pentru legile justiţiei prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Documentul mai vizează şi aspecte privind concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.

Până în prezent, şefii de parchete erau numiţi cu aviz de la Secţia de Procurori a CSM. Totodată, documentul mai arată că Şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor poate dispune în cazul soluţiilor cauzelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici