Tăriceanu invită partidele şi sindicatele la semnarea acordului privind salarizarea bugetarilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a invitat la Guvern, la ora 15.00, pe reprezentanţii partidelor parlamentare, precum şi pe cei ai confederaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional, pentru semnarea acordului asupra principiilor de bază ale legii de salarizare a bugetarilor.

18 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu invită partidele şi sindicatele la semnarea acordului privind salarizarea bugetarilor

Tăriceanu invită partidele şi sindicatele la semnarea acordului privind salarizarea bugetarilor (Imagine: Mediafax Foto)

Guvernul aminteşte că încheierea unui acord a fost convenită, în principiu, la 17 octombrie, în cadrul întâlnirii consultative pe tema salarizării personalului bugetar şi că proiectul de acord a fost discutat şi negociat în cadrul grupului de lucru constituit în acest scop.

Tăriceanu a declarat, luni, că majoritatea liderilor de sindicate au înţeles că dialogul este singura modalitate de rezolvare a problemelor, făcând referire la faptul că, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost încheiate discuţiile între Guvern şi sindicate asupra principiilor de bază ale legii salarizării în sectorul bugetar. Aceste principii se referă la încadrarea raportului între salariul de bază minim pe economie şi salariul de bază maxim pnă la nivelul de 1 la 15, o nouă ierahie a salariilor de bază între domenii şi în cadrul aceluiaşi domeniu, creşteri salariale diferenţiate în intervalul 2009-2013, adoptarea proiectului de lege într-o perioadă de şase luni.

În baza acestei legi, creşterile salariale vor fi acordate în primă fază bugetarilor cu venituri mici, în principal tinerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici