Tăriceanu îşi menţine decizia nominalizării lui Nicolai la MJ -surse

Premierul Tăriceanu îşi menţine şi după discuţia cu preşedintele Băsescu decizia nominalizării Noricăi Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, şeful Guvernului transmiţându-i această poziţie şi senatorului PNL, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse politice.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu îşi menţine decizia nominalizării lui Nicolai la MJ -surse

Tăriceanu îşi menţine decizia nominalizării lui Nicolai la MJ -surse

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan a precizat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că şeful statului şi premierul au decis să nu facă declaraţii după discuţia avută după-amiază despre numirea Noricăi Nicolai la Ministerul Justiţiei.

Preşedintele şi premierul au decis ca după întâlnire să nu se facă declaraţii, a spus Turcan.

Însă, declaraţii oficiale despre întâlnirea dintre şeful statului şi şeful Guvernului sunt aşteptate începând din cursul zilei de duminică, au spus pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu a început sâmbătă, la ora 16.00 şi a durat 30 de minute.

Întâlnirea a avut loc la una dintre vilele din complexul Lac.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a anunţat, vineri seară, că nu renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de comportament nedemn pentru un bărbat şi abuziv pentru un şef de stat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu o va numi niciodată pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, precizând însă că dacă nominalizarea va fi trecută prin Parlament, iar Legislativul este de acord, va fi nevoit să semneze decretul de numire.

Anterior acestei declaraţii, Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat conform căruia şeful statului susţine că Norica Nicolai nu îndeplineşte criteriile legale pentru funcţia de ministru al Justiţiei, invocând fapte din activitatea sa de procuror, pe care el le-a analizat după ce a solicitat în scris Parchetului ICCJ să-i pună la dispoziţie mapa profesională a acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici