Tăriceanu: Nu ştiu în ALDE persoane cu probleme penale pe liste, mi-e jenă să spun dacă mai candidez / Copreşedintele ALDE susţine că nu are cunoştinţă despre banii duşi de Bîgiu la partid în 2008

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că nu ştie ca pe listele partidului să se afle candidaţi cu probleme penale, precizând că cei cercetaţi de procurori trebuie să se bucure de prezumţia de nevinovăţie şi amintind că şi Iohannis a candidat la preşedinţie deşi era în proces cu ANI.

932 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu ştiu în ALDE persoane cu probleme penale pe liste, mi-e jenă să spun dacă mai candidez / Copreşedintele ALDE susţine că nu are cunoştinţă despre banii duşi de Bîgiu la partid în 2008

Tăriceanu: Nu ştiu în ALDE persoane cu probleme penale pe liste, mi-e jenă să spun dacă mai candidez / Copreşedintele ALDE susţine că nu are cunoştinţă despre banii duşi de Bîgiu la partid în 2008

”În momentul de faţă nu ştiu în ALDE să fie persoane cu probleme penale care să fie pe liste. Nu ştiu ce înseamnă probleme penale. Sigur că poate să fie cineva într-o anchetă penală, chiar penală, dar fiecare persoană, aşa e într-un stat de drept, se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Tăriceanu.

El a precizat că şi preşedintele Klaus Iohannis a candidat deşi era în proces cu Agenţia Naţională de Integritate. ”Dacă vorbim de criterii de integritate, şi am văzut că de acest lucru vorbeşte şi preşedintele, am văzut că preşedintele nu a avut niciun fel de reţinere, în condiţiile în care era într-un proces cu ANI, să candideze la alegerile prezidenţiale. Toţi cei care l-au votat, probabil, i-au acordat votul, prezumţia de nevinovăţie pe care avem şi noi dreptul să o acordăm colegilor noştri până la proba contrarie”, a mai adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă îşi doreşte un nou mandat de parlamentar, copreşedintele ALDE a spus că ”îi e jenă să răspundă acum”, precizând apoi că răspunsul a fost ironic. ”Mai mă gândesc până depunem listele. Mi-e teamă să vă răspund acum. Mi-e jenă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu susţine că nu are cunoştinţă despre banii duşi de Bîgiu la partid în 2008

Călin Popescu Tăriceanu, fost preşedinte PNL până în 2009, susţine că nu are cunoştină de banii obţinuţi din mită pe care Cristinel Bîgiu a declarat în instanţă că i-a dus la sediul central al partidului în 2008.

"Am văzut declaraţia, nu am citit-o cu mare atenţie dintr-un motiv foarte simplu: eu nu am cunoştinţă de aşa ceva şi nu ştiu dacă există o declaraţie a domnului Bîgiu susţinută de nişte dovezi. El poate să declare foarte multe lucruri, aşa cum am mai văzut în ultima vreme, declaraţii făcute sub presiunea procurorilor şi retrase în instanţă aşa încât n-am să mai comentez mai mult decât atât această chestiune", a declarat Tăriceanu.

Fostul preşedinte al PNL Buzău Cristinel Bîgiu a declarat în faţa judecătorilor de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că în 2008 a dus 425.000 de euro la sediul central al partidului pentru a fi folosiţi în campania electorală. ”425.000 au mers la centru. Eu am dus banii lui Dan Motreanu şi lui George Scutaru. 250.000 de euro lui Motreanu şi 175.000 de euro lui Scutaru. Ceilalţi bani au fost folosiţi în campania locală. Au fost cheltuiţi pe concerte, îndeosebi. Banii de la Mladin mi-au fost aduşi de Gheorghe Doloiu în pungi de plastic”, a declarat Cristinel Bîgiu la ÎCCJ.

Călin Popescu Tăriceanu a fost preşedinte al PNL în perioada 2005 – 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici