Tăriceanu: Oprea nu e, dar cartela sa votează; Anastase: Domnule Oprea, nu mai mergeţi la toaletă!

Şedinţa Camerei Deputaţilor de vot final a fost suspendată, marţi, după ce deputaţii opoziţiei şi puterii s-au certat pe tema prezenţei, Călin Popescu Tăriceanu menţionând că Gabriel Oprea nu este în sală şi cartela lui a votat, iar Roberta Anastase spunându-i lui Oprea să nu se mai ducă la toaletă.

718 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Oprea nu e, dar cartela sa votează; Anastase: Domnule Oprea, nu mai mergeţi la toaletă!

Tăriceanu: Oprea nu e, dar cartela sa votează; Anastase: Domnule Oprea, nu mai mergeţi la toaletă! (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto/AFP)

În timpul şedinţei de vot final, liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut verificarea prezenţei deputaţilor pe motiv că sunt persoane absente în sală şi cartelele lor sunt prezente şi votează, menţionându-l pe Gabriel Oprea.

"Sunt persoane absente în sală, iar cartelele sunt prezente şi votează. Vă rog să luaţi act că doar printr-un sondaj am găsit o persoană, pe domnul Oprea Gabriel, care nu este în sală şi apare pe liste că a votat. Toate voturile date până acum sunt considerate nevalabile. Vă rog să faceţi un apel nominal", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a făcut această solicitare după ce deputaţii s-au exprimat prin vot pe mai multe proiecte de lege.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a cerut ca Gabriel Oprea să fie chemat în sala de şedinţe, în cazul în care acesta a ieşit.

"Domnule Oprea, vă rog să nu vă mai duceţi la toaletă, colegii vă simt lipsa!", i-a spus Roberta Anastase lui Gabriel Oprea atunci când acesta a intrat în sala de şedinţe.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu i-a cerut, la rândul său, Robertei Anastase să îl întrebe pe Oprea unde a fost deoarece s-ar putea ca ea să fi fost informată greşit.

Şedinţa de vot final a început cu o întârziere de o oră, după ce deputaţii au luat şi o pauză de consultări.

Deputatul PSD Adrian Năstase a protestat faţă de această întârziere, arătând că este o "lipsă de respect faţă de program şi de regulament cum nu a existat niciodată în Parlament".

Năstase a afirmat că este inadmisibil ca deputaţii să stea în sală trei sferturi de oră pentru ca reprezentanţii puterii să-şi strângă "bucată cu bucată voturile", iar miniştrii să vină pe rând.

La cererea lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost făcut apelul nominal, în urma căruia secretarul Dumitru Pardău a anunţat că în sală sunt prezenţi "172 de deputaţi din partea coaliţiei". În cele din urmă, şedinţa a fost suspendată, deoarece a expirat timpul de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici