Tăriceanu: Protocoalele secrete, dovada distorsiunii grave, a exceselor şi abuzurilor

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că protocoalele secrete, care nu mai încetează să iasă la suprafaţă, sunt dovada distorsiunii grave, a exceselor şi abuzurilor grave care s-au întâmplat în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

465 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Protocoalele secrete, dovada distorsiunii grave, a exceselor şi abuzurilor

Tăriceanu: Protocoalele secrete, dovada distorsiunii grave, a exceselor şi abuzurilor

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că judecătorii primeau informaţii, trebuiau să facă schimb de informaţii cu serviciile secrete, totul fiind „o mascaradă urâtă” în care au căzut oameni nevinovaţi.

„Am văzut declaraţiile extraordinar de înţelepte ale d-nei Stanciu, preşedintele ÎCCJ, care declara cu mare emfază cum este ea un partener de nădejde al procurorilor. Acesta este statul de drept care s-a clădit, din păcate, în ultimii ani. Trebuie să revenim la normalitate, în situaţia în care să asigurăm o deplină independenţă judecătorilor, să îi scoatem de sub toate presiunile sub care au funcţionat. Iar protocoalele secrete, care văd că nu mai încetează să iasă la suprafaţă, sunt dovada acestei distorsiuni grave şi acestor excese şi abuzuri grave care s-au întâmplat în România. Vorbeam de independenţa justiţiei, dar era bună pentru discursul public, în realitate vedeam cum funcţionează independenţa justiţiei. Judecătorii primeau informaţii, trebuiau să facă schimb de informaţii cu serviciile secrete, totul era o mascaradă urâtă în care nu ştim câţi oameni au căzut nevinovaţi acestei luptei aşa zise împotriva corupţiei care s-a transformat într-o nemiloasă luptă pentru putere politică, economică, lucru care este inacceptabil”, a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, într-un stat normal, democratic, trebuie să aibă la bază încrederea cetăţenilor în instituţii.

„Suntem ţara cu cea mai proastă încredere a cetăţenilor în justiţie, această prăbuşire a încrederii se datorează tocmai acestor abuzuri care ies la suprafaţă permanent”, a mai spus şeful ALDE.

Tăriceanu a mai spus că penalii a fost o mişcare prin care statul paralel a încercat să îi elimine pe cei incomozi, din politică, din zona economică şi academică.

„Pe vremea lui Ceauşescu se dorea crearea omului nou, s-a dorit şi la noi omul nou ca să fie mai uşor controlat”, a mai spus liderul ALDE.

Luni, Serviciul Român de Informaţii a declasificat protocolul de cooperare între SRI, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General, iar documentul cuprinde cadrul legal pentru gestionarea informaţiilor din procedurile de emitere a mandatelor de securitate naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici