Tăriceanu, replică pentru Timmermans: Reformele în Justiţie sunt pentru revenirea la normalitate

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi,la Palamanet, după ce prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans a spus că nu a văzut progrese după publicarea ultimului raport MCV,că România a făcut foarte mult şi că reformele din Justiţie sunt clar îndreptate pentru revenirea la o situaţie de normalitate.

2408 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, replică pentru Timmermans: Reformele în Justiţie sunt pentru revenirea la normalitate

Tăriceanu,replică pentru Timmermans:Reformele în Justiţie sunt pentru revenirea la normalitate

"Domnul Timmermans îşi pune problema în mod logic care este răspunsul României la observaţiile din raportul MCV. Dacă observaţiile din raport ar fi for perfecte, îmi pun întrebarea logic de ce acum ar mai fi nevoie să se facă o echipă mixtă de lucru pe acest document. Comisia ştia de toate derapaje grave care s-au petrecut în Justiţie în ultimii ani? (...) Nouă ni se recomandă să nu facem paşi înapoi în combaterea corupţiei. Sunt de acord, combaterea corupţiei trebuie să rămână un element central de preocupare pentru instituţii. Eu cred că a făcut foarte mult România pentru că reformele în Justiţie sunt clar îndreptate pentru revenirea la o situaţie de normalitate. Dacă Comisia Europeană cumva crede că e bine tot ceea ce s-a întâmplat până acum şi România trebuie să rămână cu un sistem de Justiţie care se bazează pe practicile staliniste, comuniste, dar nu cred că Comisia vrea aşa ceva. Cred că e foarte bine că stăm acum şi discutăm pentru ca experţii Comisiei să poată să ia cunoştinţă de toate aceste aspecte pe care noi le discutăm în România. Sunt la ordinea de zi în dezbaterea publică şi par să fi scăpat atenţiei şi vigilenţei experţilor de la Comisie", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni, la Bucureşti, că de când Comisia Europeană a publicat raportul MCV nu a văzut niciun progres, spunând că este nevoie de o comisie mixtă de experţi pentru prevederile din Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici