Tăriceanu: Rolul principal al dnei Kovesi, în postul de procuror-şef european, ar fi să ne blocheze accesul la fondurile europene

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, scrie, marţi, în contextul discuţiilor despre posibilitatea ca Laura Codruţa Kovesi să câştige postul de procuror-şef european, că se teme că rolul acesteia ar fi să blocheze României accesul la fondurile europene.

779 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Rolul principal al dnei Kovesi, în postul de procuror-şef european, ar fi să ne blocheze accesul la fondurile europene

Tăriceanu: Rolul principal al dnei Kovesi, în postul de procuror-şef european, ar fi să ne blocheze accesul la fondurile europene

Preşedintele ALDE scrie, marţi, pe Facebook, ca o constatare, că, la fel ca de obicei, în politica europeană, românii se duc "după fentă".

"După împărţirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania şi Franţa în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensaţie, şansele de a avea postul de procuror şef european pentru Laura Kovesi. Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda „compensaţii” Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obţine – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână şi ne-ar bloca cu două", transmite Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului aminteşte de lichidarea unor firme autohtone "prin suspectarea şi anchetarea la nesfârşit a patronilor ori a managerilor".

"Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap şi au fost forţaţi să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Aşa cum azi românii află cum au lovit în subvenţiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloş, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc. Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Aşa îmi explic dezbaterile subţirele din spaţiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanţial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Preşedinte, şi nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora", conchide Călin Popescu Tăriceanu.

O decizie privind conducerea Parchetului European nu a fost luată încă, candidaţii rămaşi în cursă fiind Laura Codruţa Kovesi şi francezul Jean-François Bohnert.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, este favorit pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa, corespondentul DNA, a relatat postul de televiziune TV5Monde.

Taguri:
tăriceanu,
kovesi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici