Tăriceanu: ”Trădarea lui Daniel Constantin este un episod trist, dar, în acelaşi timp, încheiat”

Călin Popescu-Tăriceanu le-a spus sâmbătă, celor o mie de membri ALDE prezenţi la congres, că ”trădarea” lui Daniel Constantin ”reprezintă un episod trist, dar este în acelaşi timp şi un episod încheiat” şi că cei care atacă partidul din interior ”nu sunt mulţi”.

453 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: ”Trădarea lui Daniel Constantin este un episod trist, dar, în acelaşi timp, încheiat”

Tăriceanu: ”Trădarea lui Daniel Constantin este un episod trist, dar, în acelaşi timp, încheiat” (Imagine: Alexandra Pandrea/ Arhiva Mediafax Foto)

”În 2015 i-am avut alături pe o serie de colegi care au ales să atace şi chiar să dea în judecată partidul. Cei care atacă acum ALDE din interior nu sunt mulţi, dar vă spun sincer mă doare faptul că Daniel Constantin se află printre ei. Pentru mine această trădare reprezintă un episod trist, dar este în acelaşi timp şi un episod încheiat. Acum este timpul să privim înainte, învăţând însă, evident, din trecut. De aceea, vă sfătuiesc pe toţi: bazaţi-vă ambiţiile pe idealuri şi pe valori şi nu pe funcţii”, a spus Tăriceanu în cadrul discursului susţinut în faţa membrilor ALDE.

"Voi candida la funcţia de preşedinte ALDE. (…) Am stabilit să existe două moduri de prezentare a candidaturilor. Aceste candidaturi se vor trimite pe mail, CV-ul profesional şi politic şi vor fi urcate pe site-ul ALDE Bucureşti. Toţi cei care sunt candidaţi şi vor să se prezinte vor avea posibilitatea să o facă mâine (sâmbătă-n.r.) în timpul Congresului, la tribună”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE va alege sâmbătă conducerea formaţiunii– un preşedinte şi 33 de membri ai Biroului Politic Executiv, dintre care 17 sunt vicepreşedinţi, iar 16 membri, cărora li se alătură 12 membri supleanţi, a spus Tăriceanu.

“Alegerea se va face în mod liber, nu există listă. Se depun candidaturile şi în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi stabiliţi cei care devin membri în Biroull Politic Executiv. Primii 17 vor deţine funcţia de vicepreşedinte şi următorii 16 funcţia de membru”, a spus Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici