Tăriceanu vrea să discute cu partidele despre salarizarea bugetarilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să se întâlnească vineri, la Palatul Victoria, cu liderii partidelor parlamentare pentru consultări pe tema salarizării personalului bugetar, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse politice.

13 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea să discute cu partidele despre salarizarea bugetarilor

Tăriceanu vrea să discute cu partidele despre salarizarea bugetarilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Întâlnirea premierului cu liderii partidelor parlamentare este prevăzută să fie organizată vineri, dar programul depinde de lucrările Consiliului European de la Bruxelles, care s-ar putea prelungi până vineri", au afirmat sursele citate.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, luni, în plenul Senatului, că va participa, vineri, la Guvern, la consultările iniţiate de premierul Călin Popescu Tăriceanu pe tema salarizării.

El a menţionat că, luni dimineaţa, a primit o scrisoare de la premierul Călin Popescu Tăriceanu cu privire la "salarizare, la discrepanţele enorme care încep să iasă la iveală", prim-ministrul invitând partidele politice parlamentare să participe la o întâlnire pe acestă temă la Guvern.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, la Palatul Victoria, că invită partidele politice şi partenerii sociali la discuţii pentru elaborarea unei legi a salarizării bugetarilor, aşa încât acest act normativ să fie adoptat după alegeri indiferent de structura viitorului Parlament.

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că legile pensiilor, creşterii salariilor cadrelor didactice şi cea a Curţii de Conturi sunt constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici