Taubman: SUA nu au prieten mai bun decât România

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei au participat marţi la ceremonia de închidere a programului USAID în România.

1 afișare
Imaginea articolului Taubman: SUA nu au prieten mai bun decât România

Taubman: SUA nu au prieten mai bun decât România

Nicholas Taubman a subliniat, într-un discurs rostit cu această ocazie că, începând din 1990, prin intermediul USAID, a investit în România peste 600 de milioane de dolari sub formă de asistenţă economică şi de dezvoltare, precizând că aceste fonduri au fost parte la realizarea unui proces de schimbare extraordinară a României din ultimii 17 ani.

Taubman a apreciat că România se află în prezent la răscruce şi că timpul este cel care va decide în ce măsură va profita de investiţiile făcute. El a adăugat că va continua să coopereze cu mediul de afaceri american pentru a duce mai departe succesul României.

"SUA nu au un prieten mai bun decât România. Această prietenie continuă să se aprofundeze", a spus Taubman, adăugând că, după închiderea USAID în România, SUA doresc să continue programele de succes.

Ambasadorul a menţionat în acest sens evoluţia în domeniul sănătăţii reproducerii, apreciind că România a devenit un model în regiune în acest domeniu, dar şi a organizaţiilor neguvernamentale, afirmând că acestea reprezintă un sector solid şi se dezvoltă în continuare, vocea sa auzindu-se la toate nivelele.

Adrian Cioroianu a mulţumit pentru invitaţie şi, în numele său, în numele Guvernului şi al premierului Călin Popescu Tăriceanu, a menţionat, la rândul său, beneficiile rezultate ca urmare a colaborării cu USAID. El a apreciat că încheierea misiunii USAID în România nu reprezintă un final, ci o semnificaţie a progreselor şi a maturizării societăţii româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici