Tensiuni în USR-PLUS. Negocieri eşuate între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu

  • După două ore de discuţii, Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de socializare că nu a ajuns la niciun acord cu Nicuşor Dan
  • Voiculescu spune că i-a propus fostului lider USR să semneze un protocol politic, însă Nicuşor Dan nu a dorit
1467 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în USR-PLUS. Negocieri eşuate între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu

Tensiuni în USR-PLUS. Negocieri eşuate între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu

Discuţiile vor continua şi astăzi în cadrul şedinţei Birourilor Naţionale reunite ale USR şi PLUS.

„M-am întâlnit cu Nicuşor. I-am spus să facem echipă pentru Bucureşti - avem competenţe complementare.

Să oprim acest circ al incertitudinii, în care oamenii se tem că vom candida unul împotriva altuia, iar aşa va câştiga Firea.

Am avut mai bine de două ore de discuţii amicale. I-am propus lui Nicuşor să semnăm un protocol politic în care să stabilim ariile de responsabilitate ale fiecăruia în tandem, indiferent dacă va ocupa funcţia de primar sau viceprimar. Nicuşor nu a dorit în acest moment. Continuăm însă discuţiile în această săptămână.

A rămas să lămurim cum se va alege cine va candida pentru funcţia de primar. Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare.

Nicuşor (candidat sustinut de partenerii de la USR) preferă un sondaj. E firesc să vrea să profite de notorietatea mai mare în legătură cu Primăria Capitalei, în urma celor două candidaturi ale sale de până acum. Eu (PLUS) prefer o consultare publică (adică alegeri primare, referendum) - pentru că este cea mai democratică formă de întoarcere către bucureşteni şi este modul în care noi trebuie să guvernăm acest oraş şi această ţară - alături de cetăţeni.

Mâine la şedinţa Birourilor Naţionale reunite ale USR şi PLUS sper să ajungem la o soluţie pentru a avea o singură echipă a Alianţei, aşa cum am propus. Dacă nu se va ajunge la o concluzie, voi propune să facem ceea ce fac partidele moderne şi curate întotdeauna când nu reuşesc să ajungă la înţelegere: apelează la voinţa membrilor.

Voi propune un referendum intern al organizaţiilor de Bucureşti ale USR şi PLUS pentru stabilirea metodei de determinare a candidatului. Un membru - un vot, indiferent de partid, aşa cum se cuvine într-o Alianţă a două partide care intenţionează să fuzioneze. Adică să votăm asupra modului cum să ne alegem candidatul: sondaj, referendum sau altceva. Orice, doar să avem un rezultat comun şi să deblocăm situaţia. Fără întârziere, în această săptămână.

Apoi, după ce avem un candidat comun, indiferent de rezultat, să invităm şi PNL pentru a scăpa Bucureştiul de PSD la Primăria Generală şi la sectoare.

Lucrurile importante se construiesc în echipă”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici