Teodor Meleşcanu, decorat de statul polonez

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, i-a înmânat, miercuri, directorului SIE, Teodor Meleşcanu, o înaltă distincţie oferită de preşedintele Bronislaw Komorowski, pentru merite deosebite în dezvoltarea relaţiilor româno-poloneze.

170 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, decorat de statul polonez

Teodor Meleşcanu, decorat de statul polonez (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Radoslaw Sikorski a punctat, în laudatio, o serie de realizări ale carierei lui Meleşcanu. Ministrul polonez a spus că România a început "să se despartă de trecutul său şi să se reorienteze către spaţiul euroatlantic" în perioada 1992-1996, când Teodor Meleşcanu a condus diplomaţia română. De altfel, în 1993, Meleşcanu a fost cel care a semnat Tratatul de prietenie şi colaborare dintre România şi Polonia. Totodată, şeful diplomaţiei de la Varşovia a menţionat faptul că relaţiile militare şi politice dintre România şi Polonia s-au intensificat între 2007-2008, când Meleşcanu a fost ministru al Apărării.

Directorul SIE a precizat că este onorat de primirea Crucii de Comandor al Ordinului de Merit al Republicii Poloneze, dar a subliniat că evenimentul este "mult mai mult decât un moment individual, pentru că onorează parteneriatul constant" al României cu Polonia.

La ceremonia de la Ambasada Poloniei a luat cuvântul şi Titus Corlăţean, care a spus că Teodor Meleşcanu a fost unul dintre miniştrii care "au deschis porţile pentru o nouă generaţie", printre care s-a numărat şi actualul ministru de externe.

Printre participanţii la eveniment s-au aflat de asemenea consilierii prezidenţiali Iulian Chifu şi Iulian Fota, secretarul de stat în MAE George Ciamba, precum şi noul ambasador al României în Polonia, Ovidiu Dranga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici