Teodor Meleşcanu, despre Mircea Diaconu la prezidenţiale: Decizia a fost pusă pe masă

Teodor Meleşcanu a declarat, în legătură cu candidatura independentă a lui Mircea Diaconu la prezidenţiale şi susţinerea de către alianţa ALDE şi Pro România, a fost o decizie nediscutată în forurile ALDE, ci „a venit dintr-un cerc foarte restrâns şi a fost pusă pe masă”.

2008 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, despre Mircea Diaconu la prezidenţiale: Decizia a fost pusă pe masă

Teodor Meleşcanu, despre Mircea Diaconu la prezidenţiale: Decizia a fost pusă pe masă

„Pe domnul Diaconu nu aveam altă soluţie practic, trebuia să avem un candidat, lucrurile erau deja foarte aproape de, suntem în perioada de precampanie deja electorală, dacă preşedintele nu a mai dorit să candideze am fost puşi în situaţia să găsim o altă soluţie şi atunci au fost nişte discuţii nu le cunosc, nu am participat la ele, cu Pro România cu un candidat comun independent, astea au fost până la urmă deciziile şi lucrurile s-au întâmplat în continuare aşa”, a afirmat Teodor Meleşcanu, vineri seara la Digi 24.

Întrebat dacă aceste discuţii se derulează de ceva timp sau au apărut spontan, Teodor Meleşcanu a explicat că propunerile alianţei cu Pro România nu au fost discutate în forurile ALDE.

„Drept să vă spun nu pot să vă răspund că nu ştiu. Nu s-au discutat, am spus şi o repet acum ca să fie clar nu s-a discutat în forurile statutare ale partidului aceste probleme şi aceste propuneri. Sigur că dacă ele s-ar fi discutat probabil că unii erau împotrivă, unii erau pentru şi se ajungea până la urmă la o soluţie firească, dar a venit dintr-un cerc foarte restrâns şi a fost pusă pe masă”, a conchis Meleşcanu.

Chestionat dacă a făcut un gest de trădare Călin Popescu Tăriceanu prin decizia ieşirii de la guvernare, după ce din 2016 a bătut palma cu PSD, fostul ministru de Externe a răspuns: „Eu niciodată nu am folosit cuvântul acesta. Alţii l-au folosit pentru mine. Dacă l-au folosit pentru mine, să ştiţi că se aplică şi altora”.

ALDE a decis ieşirea de la guvernare şi alianţa electorală cu Pro România pentru susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la prezidenţiale.

Mai mulţi lideri ALDE şi-au arătat nemulţumirea în legătură cu această alianţă, cum ar fi Daniel Zamfir şi Marian Cucşa, cel din urmă precizând pe Facebook că decizia a fost luată de un grup restrâns de persoane, fără o consultare prealabilă a colegilor de partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici