Teodorovici, atac la Ciucă: A abandonat Armata Română chiar de ziua ei. Îmi e ruşine de ruşinea lui

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat că Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de şef al Statului Major chiar de Ziua Armatei şi că acestuia ar trebui să îi fie ruşine că a abandonat armata pentru o funcţie politică în Guvernul Orban.

285 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, atac la Ciucă: A abandonat Armata Română chiar de ziua ei. Îmi e ruşine de ruşinea lui

Teodorovici: Ciucă a abandonat Armata Română chiar de ziua ei. Îmi e ruşine de ruşinea lui

„Am aşteptat să treacă Ziua Armatei Române, din respect pentru bărbaţii şi femeile în uniformă care apără această ţară şi care-şi riscă viaţa zi de zi pe teatrele de operaţiuni. Acum pot să spun ferm, clar, răspicat, bărbăteşte, că ruşine mai mare pentru Armata României decât palma dată ieri de Generalul Ciucă nu poate fi imaginată. Şeful Marelui Stat Major, comandantul militar al armatei, a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcţie politică în eventualul Cabinet Orban. Mă întreb, oare care sunt meritele acestui General? Şi dacă ne-am fi găsit într-o situaţie de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi părăsit câmpul de luptă pentru o funcţie călduţă, acasă, într-un birou?”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că Armata Română merită generali adevăraţi şi respect, nu să fie instrumentul ambiţiilor personale ale unora.

„Îmi este ruşine de ruşinea domnului General şi cum văd că nimeni nu cere scuze ostaşilor români, le cer eu scuze pentru lăcomia politicienilor români, acoperiţi sau nu. Armata Română merită generali adevăraţi, dar nu şi pe cei ce se dovedesc doar nişte purtători de uniforme şi grade. Şi mai merită onoarea câştigată prin jertfa eroilor care au purtat cu mândrie însemnele Armatei Române, indiferent de gradul avut. Armata Română merită respectul nostru şi merită mult mai mult decât să fie instrumentul ambiţiilor personale ale unora sau altora”, a subliniat Teodorovici.

Nicolae Ciucă, şef al Statului Major al Apărării, a anunţat, vineri, că va trece în rezervă, după ce PNL l-a propus pentru funcţia de ministru al Apărării în Guvernul Orban. Anunţul a fost făcut la ceremonia organizată în Parcul Carol cu ocazia Zilei Armatei Române,

„Categoric voi trece în rezervă şi vă rog să îmi daţi voie să nu comtentez astăzi, de Ziua Armatei, acest lucru”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă va trece în rezervă, acum că a fost propus ministru.

El a mulţumit militarilor români pentru activitatea depusă atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţii.

Nicolae Ciucă, propus de PNL pentru Ministerul Apărării în Guvernul Orban, are 52 de ani şi este şef al Statului Major al Apărării.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Apărării, acesta a fost avansat la gradul de general în 27 noiembrie 2015.

Taguri:
teodorovici,
ciucă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici