Teodorovici, despre programul de guvernare: PNL a făcut schimb de lecturi SF cu Dan Barna

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat, duminică, referitor la programul de guvernare, că PNL a fpcut schimb de lecturi SF cu Dan Barna şi că liberalii au venit numai cu vorbe goale.

131 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, despre programul de guvernare: PNL a făcut schimb de lecturi SF cu Dan Barna

Teodorovici, despre programul de guvernare: PNL a făcut schimb de lecturi SF cu Dan Barna

Dacă la pomul lăudat să nu te duci cu sacul, nici de la liberali să nu te aştepţi la prea multă profunzime. De câteva zile bune dibacii liberali ai finanţelor îşi tot anunţă -fanii- că urmează -lucruri fantastice pentru România-. Văd programul de guvernare publicat joi, 24 octombrie, în lumina acestui anunţ. Şi nu ştiu dacă să râd eu sau dacă liberalii ne iau pe noi toţi în râs. Nu ştiu nici dacă PNL a făcut schimb de lecturi SF cu Dan Barna. Dar iată cum arată, pe scurt, secţiunea dedicată finanţelor, cu acele lucruri -fantastice- amintite ca un -teaser- de film cu buget redus în care joacă actori de categorie B. În afară de câteva măsuri copy-paste preluate din guvernarea noastră, găsim multe vorbe goale, multe obsesii neo-liberale în care nu mai cred nici cei care le-au promovat în Vest”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Liderul social-democrat susţine că PNL vrea revenirea la austeritate.

„Multe platitudini şi ambiguităţi menite a ascunde adevăratele intenţii: revenirea la austeritate, la o paradigmă rigidă şi contabilicească, la un model economic care să condamne România a rămâne cu aşa-zisul avantaj competitiv al salariilor modeste în detrimentul unui model de dezvoltare expansiv, care să recupereze mai rapid decalajele faţă de media UE şi care să încurajeze o creştere economică mai incluzivă, cu redistribuire mai corectă a beneficiilor şi cu reducerea inegalităţilor şi a sărăciei. E un banc cu diferenţa între teorie şi practică. Cam aşa e şi cu măsurile din zona de finanţe cuprinse în programul PNL. Pe obsedaţii de neo-liberalism care au scris sau vor să implementeze ce scrie în compunerea depusă în Parlament, îi invit să urmărească situaţia actuală din America de Sud, mai ales din Chile, modelul pentru mantra lor, unde inegalităţile sociale au dus la o explozie socială fără precedent de la anii dictaturii lui Pinochet, în condiţiile în care acest stat este considerat îndeobşte cel mai avansat economic din respectivul continent, fiind inclusiv membru OECD”, a subliniat Teodorovici.

PNL a depus în Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor pentru formarea noului Guvern.

Liberalii propun câteva măsuri urgente, printre care abrogarea recursului compensatoriu şi desecretizarea documentelor din MAI privind mitingul din 10 august.

„• Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind restructurarea Guvernului.
• Asigurarea condiţiilor pentru buna organizare a alegerilor prezidenţiale din 10 noiembrie şi 24 noiembrie.
• Nominalizarea candidatului pentru funcţia de Comisar european din partea României.
• Rectificarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2019.
• Elaborarea proiectelor Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020.
• Organizarea examenului de rezidenţiat pentru absolvenţii făcultăţilor de medicină.
• Pregătirea stocurilor de energie şi a infrastructurii de transport pentru perioada de iarnă.
• Avizarea proiectului de Lege pentru abrogarea recursului compensatoriu şi consolidarea serviciului de probaţiune pentru monitorizarea condamnaţilor eliberaţi condiţionat.
• Iniţierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor.
• Prorogarea intrării în vigoare a prevederilor referitoarea la pensionarea magistraţilor de la 1 ianuarie 2020.
• Desecretizarea documentelor din MAI necesare în ancheta privind Dosarul 10 august.
• Adoptarea măsurilor necesare pentru a evita riscul de dezangajare a fondurilor europene şi pentru soluţionarea situaţiilor care fac obiectul procedurilor de infringement”, potrivit măsurilor urgente enunţate în programul de guvernare al PNL.

Taguri:
teodorovici,
pnl,
barna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici