Teodorovici îi răspunde lui Cîţu, după anunţul privind depunerea unei noi moţiuni pentru demiterea ministrului de Finanţe: V-aţi gândit că Petrică însuşi poate fi chiar..lupul paznic la oi!?

Ministrul Finanţelor Publice (MFP), Eugen Teodorovici, i-a răspuns, sâmbătă seara, senatorului PNL Florin Cîţu, pe Facebook. Cel din urmă a anunţat, sâmbătă dimineaţa, că va depune o moţiune simplă pentru demiterea lui Teodorovici, iar argumentele le aşteaptă de la cetăţeni pe Facebook.

1051 afișări
Imaginea articolului Teodorovici îi răspunde lui Cîţu, după anunţul privind depunerea unei noi moţiuni pentru demiterea ministrului de Finanţe: V-aţi gândit că Petrică însuşi poate fi chiar..lupul paznic la oi!?

Teodorovici îi răspunde lui Cîţu:V-aţi gândit că Petrică însuşi poate fi chiar..lupul paznic la oi!?

„Cu toţii ştim povestea «Petrică şi lupul»... Iată că avem şi astăzi un Petrică care, deşi acomodat cu tehnologia comunicării moderne, a obosit să ameninţe lumea pe FB, cu pericolul apariţiei lupului şi s-a gândit să schimbe povestea, să o adapteze cerinţelor şi aşteptărilor oamenilor mult mai prezenţi şi familiarizaţi cu realitatea virtuală. Aşa că Petrică al nostru 🤒 strigă azi cât îl ţin plămânii, că un spion lup deghizat în ministru fură banii contribuabililor. Mai mult, Petrică îi cheamă pe aceştia, cu nume şi prenume, pentru asumare şi ... notorietate, să se coalizeze împotriva «ministrulupului» şi să îl alunge cu moţiuni publice în Parlamentul ţării. Fac un apel din lumea reală, către toţi cei ce iubesc poveştile cu Petrică, ca să le adresez o întrebare: v-aţi gândit că Petrică însuşi poate fi ... chiar lupul paznic la oi !? Că Petrică a fost respins de domeniul privat pentru fapte reprobabile, pentru a fi salvat de cel politic şi pus la adăpostul unei instituţii importante a statului?”, a scris Eugen Teodorovici, sâmbătă seara, pe Facebook.

Senatorul liberal l-a acuzat, săptămâna aceasta, pe ministrul Finanţelor că este spion rus şi că nu îşi achită taxele şi impozitele, deoarece este scutit de plata acestora, de când a devenit, la finele anului trecut, unul dintre guvernatorii Băncii Internaţionale de Investiţii (BII). Senatorul PNL mai susţine că, la finele anului trecut, în timpul vizitei în Cuba, ministrul Finanţelor nu a participat doar la o întâlnire vizând programe de sănătate, ci şi la o întâlnire a guvernatorilor BII, care a avut loc la Varadero (Cuba).

„Daţi-l jos pe Orlando! Săptămâna viitoare depun o moţiune simplă la Senat prin care cer demiterea lui Eugen Teodorovici. Opinia mea susţinută de argumente despre cel mai slab ministru de finanţe din istoria post decembristă, o ştiţi deja. În această moţiune, în premieră, includ opiniile dumneavoastră legate de incompetenţa acestui ministru şi demiterea lui. Nu fiţi timizi. Scrieţi oricât şi postaţi în secţiunea comentarii a acestei postări. Vă promit că le citesc pe toate în plenul Parlamentului cu tot cu numele dumneavoastră dacă sunteţi de acord. Să vedem dacă «viteazul» Orlando are curajul să vă înjure şi pe dumneavoastră aşa cum mă înjură pe mine. P.S. Cei care nu vreţi să aveţi numele citit în plenul Parlamentului, scrieţi opinia pe privat şi eu o să o citesc în plen”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă, pe Facebook.

Joi, ministrul Finanţelor nu a răspuns la afirmaţiile făcute de Cîţu în ceea ce priveşte BII şi propria imunitate, dar a avut o reacţie împotriva senatorului liberal. „Vă recomand să ţineţi cont sau să duceţi mai departe aceste întrebări doar din partea celor care şi-au urmat prescripţiile medicale, şi-au luat medicamentele la timp, şi mai ales dacă vedeţi că şi-au produs efectele scontate”, a răspuns Teodorovici, joi, după şedinţa Consiliului Economic şi Social.

Demersul liberalului vine după ce Camera Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”, iniţiată de opoziţie împotriva ministrului Finanţelor, prin care era cerută abrogarea OUG 114/2018.

Guvernul a adoptat, vineri, proiectul pentru modificarea OUG 114 fiscală, iar actul normativ a fost publicat, vineri seara, în Monitorul Oficial. Schimbările vizează taxa pe activele băncilor, introducerea unui nou indice pentru credite, noi reguli în energie şi o prorogare pentru administratorii Pilonului II de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici