Teodorovici, întrebat despre posibile proiecte ce nu vor mai avea finanţare: Se întrece orice limită

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Galaţi, că niciun proiect care a fost aprobat nu va pierde finanţarea. „Se întrece orice limită a bunului simţ”, a declarat ministrul, vorbind despre speculaţiile privind oprirea de la finanţare a unor programe naţionale.

128 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, întrebat despre posibile proiecte ce nu vor mai avea finanţare: Se întrece orice limită

Teodorovici, întrebat despre posibile proiecte ce nu vor mai avea finanţare: Se întrece orice limită

Întrebat, vineri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, dacă sunt proiecte sau programe naţionale a căror finanţare va fi oprită pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că ceea ce s-a aprobat nu se va opri de la finanţare.

„Pentru orice proiect pe care l-am angajat prin promisiunea noastră, ca şi coaliţie, ca şi Guvern, şi prin prevederile legale prin care le-am şi adoptat, mă refer aici şi la salarii, şi la pensii, şi la proiecte de investiţi, nu se va întâmpla nimic rău. Toate investiţiile vor merge mai departe. Ca să fie foarte clar! Am văzut că se fac tot felul de speculaţii, înţeleg dorinţa unora de a specula şi pe această zonă - a persoanelor vulnerabile, pensionarii, adică -, deja se întrece orice limită a bunului simţ, dar probabil că aşa înţeleg unii şi alţii să îşi facă o campanie. Nimic din ceea ce s-a aprobat nu se opreşte de la finanţare, nici investiţi, nici drepturi ale populaţiei, totul continuă”, a spus Teodorovici.

Potrivit ministrului, o rectificare bugetară ar urma să fie stabilită după finalul lunii iulie.

„În ceea ce priveşte deficitul, o să vedem la final de lună iulie, dacă se face şedinţă de guvern, data la care se va face rectificare bugetară. Vom vedea exact care sunt sumele pe care le putem realoca între instituţii”, a mai spus Teodorivici.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, joi, că ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a decis reducerea sumelor destinate unora dintre pacienţii cu boli cardiovasculare, în condiţiile în care în România circa 60% dintre decese sunt cauzate de astfel de afecţiuni. Ulterior, Cana Naţională de Asigurări de Sănătate a transmis că Programul Naţional de Boli Cardiovasculare este gestionat de CNAS, nu de Ministerul Sănătăţii, şi că acesta nu are o reducere de fonduri în anul 2019, faţă de anul 2018, ba din contră, acesta beneficiază de un buget majorat faţă de cel de anul trecut.

Taguri:
teorovici,
fnanţare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici